Zirc

2014.05.01. 17:15

Kiállítás és lufieregetés a harmincéves város születésnapján

Zirc - A bakonyi kisváros az idén ünnepli várossá válásának harmincadik évfordulóját. A jubileumi rendezvénysorozat két hónapon át tart, a nyitóprogramokat a napokban tartották.

Müller Anikó Hanga

Az ünnepi meghívón Vastag Csaba és Vastag Tamás dalszövegével invitálták a városlakókat, az elszármazottakat és a vendégeket: "Ahol megszülettünk, ott a helyünk, hol igazi sorsunk vár, néha elvisz az ár, de a szív hazajár, ahol így szeretünk, ott a helyünk, hol valaki számít ránk, néha elvisz az út, de egy szív hazavár, őrizd az álmod, míg élsz ."



Elsőként a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóházban nyílt a Születés - A gyermekáldás kultúrája című vándorkiállítás. A megnyitó után a szervezők ismertették a Gyermek születik - város születik gyermekrajz pályázat eredményét, és kiosztották a díjakat. Sok kisgyermekes szülő volt jelen gyermekeikkel, őket a múzeum udvarán stílszerűen kakaóval és babapiskótával kínálták. Ezt követően a ciszterci apátság előtt harminc lufit eresztettek szélnek a kisváros intézményvezetői, benne jókívánságokkal. Ottó Péter polgármester reményét fejezte ki, hogy az üzenetek megtalálói ellátogatnak a városba, mert a lufikban elhelyezett gondolatok erre késztetik őket.

A program zárásaként májusfát állítottak fel a kis téren, mellette az Égigérő Fa Hagyományőrző- és Néptánccsoport néhány tagja moldvai körtáncot járt Kreutz Károly vezetésével, majd körbetáncolták a fát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!