Zirc

2014.05.05. 10:45

Elismeréseket adtak át mentősnek, rendőrnek, tűzoltónak

Zirc - A városházán átadaták a minap az önkormányzat által alapított Zirc Város Mentőse, Zirc Város Rendőre és Zirc Város Tűzoltója kitüntetések a 2013-as évre vonatkozóan.

Kelemen Gábor

A képviselő-testület zárt ülés keretében döntött a díjak odaítéléséről, majd Ottó Péter polgármester ismertette a határozatokat, méltatta a javaslattétel alapján a kitüntetésben részesülőket, végül átadta az elismerő okleveleket. A Zirc Város Mentőse kitüntetést Varga Gábor, a zirci mentőállomás vezetője, mentőápoló vehette át, aki húsz éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál. Volt kivonuló, szolgálatvezető, két évet a légimentők kötelékében is eltöltött. 2008 óta irányítja a zirci mentőállomást. Szakmai tudását a kórházi ellátásban is hasznosítja, dolgozott a balatonfüredi szívkórházban, jelenleg pedig a megyei kórház sürgősségi osztályát erősíti.

Németh Tamás Zirc Város Tűzoltója, Hunyadvári Antal Zirc Város Rendőre, Varga Gábor Zirc Város Mentőse


A Zirc Város Rendőre-díjat Hunyadvári Antal főtörzsőrmesternek ítélte oda a képviselő-testület, aki tíz éve kezdte meg hivatásos szolgálatát a Zirci Rendőrőrsön. Munkáját azóta is magas színvonalon, nagy lelkiismerettel, pontossággal és szorgalommal látja el. Szolgálatirányító parancsnokként az állományát kiváló hatásfokkal irányítja, határoz meg részükre feladatokat olvasható a szakmai javaslatban.

A Zirc Város Tűzoltója elismerést Németh Tamás érdemelte ki.

A zirci bajtársai által Faternek hívott tűzoltó 2005-ben lépett be a helyi tűzoltósághoz, de korábban Bakonybélben is szolgált. Jelenleg híradó-ügyeletes beosztást lát el. Több kitüntetést is kapott az elmúlt években, a vöröiszap-katasztrófa során tanúsított kimagasló helytállását miniszteri oklevéllel ismerték el, egy évvel később pedig a Veszprém Megye Tűzvédelméért kitüntetés arany-fokozatát is átvehette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!