Zirc

2014.05.15. 18:16

Meséltették a múltat

Zirc – Az önkormányzat által kiírt Elmesélem neked történetírói pályázat első díját és vele járó 50 ezer forintot Cuhavölgyi Klára nyerte el A zirci Punk családról című alkotásáért.

Varga Domokos Péter

A pályadíjat és az elismerő oklevelet Ottó Péter polgármestertől vehette át a díjkiosztó ünnepségen. Az eseményre a 30 éve város Zirc jubileumi rendezvénysorozat keretében került sor.

A pályázatokat szakmai bizottság bírálta el, melynek többek között tagja volt dr. Németh-Vida Beáta egyháztörténész, irodalomtörténész, aki az eseményen röviden értékelte a műveket.

Cuhavölgyi Klára Ottó Péter polgármestertől vette át a díjat (Fotó: Varga Domokos Péter)


A bírálók a pályázatra beérkezett művek közül – egyenértékű alkotásként értékelve – elismerő oklevélben részesítették Szeiler Jánost Volt egyszer egy panteon is Zircen című alkotásáért, Varga Gábort A bakonyi csikós című verséért, Pék Lászlót: Egy utcának öt neve című írásáért, Harmadik helyezést és a vele járó húszezer forint pályadíjat Pék Lászlónak a Pofonok és simogatások című írásáért ítélte oda a zsűri. (A szerző külföldön tartózkodott, ezért az elismerést nem tudta átvenni.) A második díjat – mely harmincezer forinttal járt – Máj János A mi strandunk című alkotásával nyerte el. A szerző – aki a Zirci Országzászló Alapítvány elnöke is – a pályadíjat három felvidéki magyar iskolába íratott gyereknek ajánlotta fel, akiket majd a Rákóczi Szövetség választ ki.



Cuhavölgyi Klára első helyre értékelt alkotásáról Ottó Péter polgármester elmondta, a pályázatot kiírásakor ehhez hasonló történetek megírásában reménykedtek. Az ünnepségen minden pályaműből elhangzottak részletek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!