Zirc

2015.05.26. 11:48

Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek

Zirc – Jótékonysági koncertet szervez az Erdélyi Baráti Kör Egyesület június 7-én 16 órakor a ciszterci apátság Gobelintermében a kárpátaljai, magyarlakta Dercen lakosainak megsegítésére.

Müller Anikó Hanga

A kezdeményezés mottója: Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek. A településsel 2009 óta van kapcsolata a városnak és az egyesületnek. A Gyöngyösbokréta néptáncegyüttessel kiépített szoros barátságnak köszönhetően 2010-ben az egyesület több tagja ellátogatott a kétezer-nyolcszáz lakosú Dercenbe, ezt követően, kérésükre, magyar nyelvű könyveket gyűjtöttek könyvtáruk számára. A gyűjtés az óta is folyamatos, mert mint Ottó Péter zirci polgármester elmondta, szeretnének annyi magyar nyelvű könyvet eljuttatni számukra, ahány lakos él a bakonyi kisvárosban. Az elmúlt időszakban a háború a településen is éreztette hatását, a lakosok egyre nehezebben élnek, sokan nélkülöznek, nagy a szegénység. A jótékonysági koncert bevételét – melyen helyi közösségek, zenészek, magánszemélyek lépnek fel – a háború okozta gazdasági nehézségek leküzdésére ajánlják fel a szervezők. A programra ellátogat Máté Gyula, derceni polgármester, aki egyben az esemény fővédnöke is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!