Zirc

2016.03.11. 13:48

Gasztro-buli az idősek klubjában - Káposztás, sajtos, diós pogácsa, gombóclevessel

Zirc - A nagy sikerű farsangi fánksütés után pogácsapartit hirdetett az idősek klubja.

Müller Anikó Hanga

Rengetegféle finomságot vittek a résztvevők, volt diós, töpörtyűs, káposztás, krumplis, fűszeres krumplis, sós, teljes kiőrlésű, vajas, sajtos, tekercs és croissant jellegű, de napraforgó- és szezámmaggal díszített pogácsa is. Hozzá nyírségi gombóclevest kínáltak, amit rögtön át is kereszteltek bakonyira, hiszen az összetevőit nézve akár sváb étel is lehetne.

Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője elmondta, több programot kínálnak a közeljövőben az idős emberek számára, szeretnék, ha újra nyüzsgő közösségi színtér lenne a klub. A gasztronómia jegyében havonta szerveznek klubdélutánokat, megismerve az adott időszak tradicionális helyi étkezési szokásait, receptjeit, az ételek elkészítési módjait. Fontosnak tartja – ezt a résztvevők is megerősítették – a természetes hozzávalók használatát, az egyszerű, hagyományos étkek felelevenítését. Terveik szerint eleink ízei mottóval jövőre megjelentetnek egy naptárt, melyen nagyanyáink receptjein kívül az idei év közös pillanatait is megörökítik, az elkészített, bemutatott ételekkel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!