Zirc

2016.05.15. 18:35

Molnár Gyöngyi lett a győztes - Újra megrendezték a Bakonyi Vágtát, a Nemzeti Vágta zirci előfutamát

Zirc – A tahitótfalui Molnár Gyöngyi lett a Bakonyi Vágta győztese, de zirci induló is továbbjutott a budapesti Nemzeti Vágtára.

Kutasi Zsófia

Második alkalommal rendezték meg Zirc-Tündérmajorban a Bakonyi Vágtát. A Nemzeti Vágta előfutamaként a zirci megmérettetésen tizenhat település lovasai indultak. Első helyezett lett a tahitótfalui Molnár Gyöngyi, második lett a kónyi Koczor József, harmadik helyezést érte el a csetényi Vörös József, negyedik lett a zirci Takács Zsolt. A budapesti megmérettetésen mind a négyen részt vehetnek. Szintén továbbjutó a kis huszár vágta győztese, a csetényi Vörös Tamara.

A szervezőtől megtudtuk, a tavalyi év tapasztalatai és visszajelzései alapján a zirci a legjobb és legbiztonságosabb pályának számított, ugyanezt a színvonalat hozták idén is. A bakonyi lovak pedig ismét remekül teljesítettek.


Tavaly a hetvenkét induló közül Csetény vitte el az országos megmérettetésen a második címet, Zirc pedig az ötödik lett. A szervező szerint ez kiemelkedő eredmény.

Idén tartottak huszárvágtát is, melyen 12 és 16 év közötti fiatalok indultak. Változás volt továbbá, hogy a tavalyi két napos programsorozatot három naposra bővítették. Volt ugróverseny, folklórműsorok, kaszkadőr show, különböző bemutatók, lovas programok felléptek táncosok és zenekarok.

Ozsváthné Fa Viktória a rendezvény licence tulajdonosa jövőre is megrendezheti a Bakonyi Vágtát, de tervben van a további folytatás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!