Közlekedés

2024.04.23. 18:00

Környezetünkért a legmodernebb buszokkal

Április 22-én ünnepeltük világszerte, idehaza is a Föld napját. Tette ezt mindenki a maga módján, saját eszközeivel. A veszprémi buszpark mai legmodernebb kocsijainak kijelzőjén is megjelent az Április 22. a Föld napja felirat.

Benkő Péter

Egy tömegközlekedési szolgáltató esetében hangsúlyozottan fontos, hogy mutassák, igen, valóban gondolnak bolygónkra, annak védelmére. Közösségi oldalukon azt írják: igyekszünk óvni a környezetünket, éppen ezért csak a legmodernebb, Euro 6-os dízelmotorral ellátott buszokat üzemeltetjük, illetve jelenleg öt elektromos buszunk járja Veszprém utcáit. Ez a szám idén további kettővel bővülhet. A V-busz ugyanitt fel is tette a kérdést, azt, ki hogyan védi a földet?

A Föld Napján utasaik figyelmét is felhívták bolygónk védelmének fontosságára
A Föld napján utasaik figyelmét is felhívták bolygónk védelmének fontosságára
Fotó: V-Busz

Veszprémben jelenleg negyvenkét Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, dízelüzemű autóbusz járja az utcákat, ebből huszonnyolc szóló (háromajtós), tizennégy pedig csuklós (négyajtós) kivitelű. Mindemellett rendelkeznek öt darab tisztán elektromos, szóló autóbusszal is. Valamennyi jármű néhány éves csupán, a társaság új kocsikként szerezte be a buszokat, kiváltva a korábbi, használt flottát.

Akkor hatalmasat tettek a környezetért, a Földért a legmodernebb kocsik megvásárlásával, és még tovább kívánnak fejlődni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában