Mezei futás

2024.04.23. 10:46

Bajnok lett a Lovassy és a Noszlopy

Két első, egy második és három harmadik helyezést szereztek a Veszprém vármegyeiek a Mezei Futóbajnokság Diákolimpia országos döntőjében, amelynek Gödöllő adott otthont.

Horváth Gábor

A diákolimpia sorozatának legnépesebb országos döntőjén közel 2500-an vettek részt, a reptéren rendezett futáson öt korcsoport képviseltette magát.

A Lovassy iskola VI. korcsoportos fiú csapata a dobogó második fokára állhatott Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

A fiatalok egyéniben és csapatban is versenyeztek egymással. A IV. korcsoportban harmadik helyezést ért el Mireider Gergő, aki Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola tanulója. 

A csapatoknál, a IV. korcsoportban harmadikként végzett a veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola fiú alakulata (Gaál Kolos, Varsányi Ádám, Kiss Lukács, Pirka Bence, Pesti Dominik).

Az V. korcsoportban, a fiúk között aranyérmet szerzett a veszprémi Lovassy László Gimnázium együttese (Furda Botond, Major Dániel, Szigeti Máté, Simkó-Tardi Márk). A lányoknál harmadik helyen végzett a szintén veszprémi Vetési Albert Gimnázium (Felber Kata Zselyke, Ádám Hanna, Happ Anna, Vass Boglárka).

Az VI. korcsoportos lány csapatok között bajnok lett a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium (Szemán Kitti, Rédling Renáta, Molnár Luca Flóra, Németh Dóra, Szemán Kata). Ugyanebben a korcsoportban, a fiúknál második helyen végeztek a lovassysok (Bálint Gergő, Bálint Ádám, Barát Miklós, Nagy Zsombor).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!