Adorjánháza

2015.08.16. 18:15

Falunap vajdasági vendégekkel

Adorjánháza - Helybeliek műsorával kezdődött a község tizenötödik falunapja augusztus 15-én. A sportpályán tartott programra a vajdasági Adorján testvértelepülés nyolc tagú küldöttsége is ellátogatott.

Tisler Anna

A falunap a szokásos nagy érdeklődés mellett zajlott. Marton Dezső polgármester köszöntőjét követően a néptáncos gyerekek mutatták be műsorukat, amelyet Gaschler Beáta és Kovács Norbert néptáncoktató tanított be. Az iskolások műsorukban egy Nagy László és Vígh Rudolf gyűjtéséből származó dalt, valamint mezőföldi és rábaközi táncokat adtak elő.

A helybeli Kovács Károly egy Neoton és egy Lord slágerrel készült. Műsorát követően a nézőtéren ülők kérték a ráadást, így egy népszerű Edda dallal is megörvendeztette őket a fiú.

A tizenegy éve alakult asszonykórus műsora mindig siker. Elmaradhatatlan résztvevői az ünnepeknek Sebestyén István harmonikással
Fotó: Tisler Anna

Az adorjánházi asszonykórus a tizenegy esztendővel ezelőtti alakulása óta elmaradhatatlan résztvevője az ünnepeknek. A hölgyek Sebestyén István harmonikás kíséretével vidám dalokat és népdalokat adtak elő.

Amíg sokan szórakoztak, néhányan a fák árnyékában a bogrács mellett álltak, készítették a gulyást, amelyből mindenkit megvendégeltek a szervezők. A gyerekekre is gondoltak, számukra egész délután ingyenes volt a légvár, a csillámtetoválás, valamint mindenki kapott egy lufi figurát a lufihajtogatótól. Talán, mivel nyár van és hőség, sokan választották lufiból a pálmafát. Akinek kedve volt, a lovaskocsival tehetett egy kört a falu utcáin.

A hajnalig tartó programsorozatban modern tánc, zenés műsor, tűzzsonglőr valamint Dömötör Balázs, a Matyi és a hegedűs egykori tagja szórakoztatta a megjelenteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!