Ajka

2012.03.08. 07:45

Munkát adnak a kistérségben

Devecser - Márciusban indul a Start munkaprogram második szakasza, amely a városban összesen 97, a kistérségben pedig 348 főnek biztosít munkát.

Balla Emőke

A Kastélykönyvtár olvasótermében a közelmúltban tájékoztatott erről Hanich Izabella, a Veszprém Megyei Kormányhivatal közfoglalkoztatásért felelős vezetője és dr. Tóth Zoltán  egyetemi docens, a Pannon Egyetem Georgikon Karának általános dékánhelyettese. A megbeszélésen a devecseri központú Somló környéki, illetve a Sümegi Többcélú Kistérségi Társulás polgármesterei, mezőgazdasági szakemberei vettek részt. Mint elhangzott, a program mezőgazdasági projektje a kormány szakmai ellenőrzése mellett a tervek szerint márciusban indul el. Abban a devecseri pályázat támogatást kapott.

Toldi Tamás polgármester elmondta, hogy a Start program keretében energiaültetvényt telepítenek, amelynek első éves ápolása folyamatos, komoly kétkezi munkát igényel. Az önkormányzat 17 hektáros mezőgazdasági területén tervez két ütemben gyümölcstelepítést, amelyhez a területek talajtani felmérését a napokban végzik. Külön brigádok fogják végezni az árkok és mezőgazdasági utak karbantartását. A hosszú távú tervek között szerepel a kertészeti és helyi őstermelői piac létesítése, valamint az, hogy a segélyek egy részét is helyi termékekből kapják majd a rászorulók. A program később egy önállóan működő, élelmiszer-termeléssel, -feldolgozással foglalkozó szociális szövetkezet alapját képezi majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!