Ajka

2012.03.28. 12:37

Patrik elköltözik, új életet kezd a család

Ajka - Patrik pénteken elindul Németországba szüleivel, hogy a család egyelőre ott folytassa életét.

Tóth B. Zsuzsa

Nehéz döntést kellett meghozniuk a Hacher szülőknek, Erikának és Józsinak, de egyetlen gyermekük gyógyulása érdekében nem láttak más megoldást. A lassan nyolcadik születésnapját is betöltő Patrik ugyanis új májat kapott eddig már kétszer, de teljes felépülése biztosabb Németországban, ahol a műtéteket végezték.

Patriknak és szüleinek nagyon sokat segítettek olvasóink, amikor lapunkkal összefogva másfél millió forintot gyűjtöttek részükre. Ezt a nemes gesztust azóta sem győzik köszönni! Hiszen bár Józsinak megbecsült munkahelye volt a halimbai üveggyárban, Erika kétoldali csípőficama miatt nem tud munkát vállalni. A kisfiú kezeltetése, a külföldi műtétek rengeteg kiadással jártak, akkor is, ha azok jelentős részét fizette a tb.

Mostantól a németországi biztosító állja ezen összegeket, azzal a feltétellel, hogy legalább az egyik szülőnek lesz munkahelye. Józsinak találtak állást, a családnak lakást, így már semmi akadálya annak, hogy az Essen melletti kisvárosban, Krefeldben folytassák életüket. Erika húga, Réka ott él már egy ideje, ő sokat segített a családnak és mellettük áll ezután is. A szülők pedig megígérték, hogy időnként e-mailben értesítik majd olvasóinkat lapunkon keresztül.


 
Patrik egyébként magántanulóként kezdte el az iskolát, hiszen a közösséget nem javasolták számára eddig az orvosok. Az első osztályt ugyan nem fejezte be, de az első félévet igen, és arról nagyon jó értékelést kapott. A házhoz járó tanítót nénit nagyon megszerette, a matematikát kevésbé, de azért azzal is szépen haladt. Rengeteg ismeretre tett szert, gyönyörűen rajzol. Kérdésünkre azt válaszolta határozottan, hogy dinoszauruszkutató szeretne lenni, ennek megfelelően fejből mondta is a különféle félelmetes fenevadak latin nevét. Szülei nem kis büszkeségére, persze. Erika megvallotta, hogy nem szívesen utazik ezerháromszáz kilométerre otthonuktól, de Patrikért mindent megtesz.

Hiszen ha itt maradnak, előbb-utóbb biztosan megint új máj kell Patriknak. Lehet, hogy a műtétet így sem kerülhetik el, de az azt követő kezelést is ott, a lehető legjobb helyen kaphatják. Ezzel a döntéssel egyébként budapesti orvosuk is egyetértett, már felvette a kapcsolatot esseni kollégáival.

Sok külföldi, köztük magyar is él a német kisvárosban, így az iskolában van előkészítő csoport, ahol a kicsik először a nyelvet tanulják meg. Patrik valószínűleg oda jár majd, aztán kezdi el az első osztályt. Egész biztos, hogy remekül megállja a helyét az okos, értelmes kisfiú. Erről olvasóink is meggyőződhettek, hiszen három éve figyelemmel kísérjük sorsát. Reméljük, az most fordul véglegesen jóra!
 


 
 

Patrik nem fél a költözéstől, de kérte szüleit, hogy a németországi lakás erkélyére majd sok virágot tegyenek, hogy emlékeztesse az itthoni környezetre. Ajkán a város szélén, erdő mellett éltek, gyakran láttak még őzeket is a közelben. Krefeldben, a negyedik emeleti lakásban más lesz a helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!