Ajka

2012.08.20. 19:47

István király hitben erős, irányt mutató csillag

Ajka - Fotókiállítás, zenekarok találkozója, ökumenikus istentisztelet, neves előadó művészek mellett finn és ajkai előadók tették színessé, emlékezetessé augusztus 20-át, és az Ajkai Nyári Tócsifesztivált.

Sipos Ottó Tibor

Augusztus 17-18. között az Ajkai Zenekarok Találkozóján a REVOC, finn  testvérvárosunk rock zenekara, valamint az ajkai zenekarok non-stop műsorral szórakoztatták a közönséget. Augusztus 18-án fotókiállítás nyílott Ajka és Rovaniemi 20 éves testvérvárosi kapcsolatának tiszteletére a szabadidő központ kiállítótermében.

Augusztus 20-án az ajkai történelmi egyházak ökumenikus istentiszteletet tartottak a Templom-dombon, a Szent Cecília Kórus közreműködésével. Az igét hirdető lelkészek beszédeikben méltatták Szent István emberi és uralkodói nagyságát. Irányt mutató csillag, s hitében elég erős ember volt ahhoz, hogy akaratát nem öncélúan, hanem  azt népének szolgálatába állítva, megvalósítsa.

Az ünnepnapokon uralkodó szinte szaharai hőség ellenére sokan látogattak el az Agora térre, ahol mutatványosok, kézművesek, neves művészek mellett az ajkai együttesek, előadók is felléptek. A „Csuhajdáré” Gólyalábas vásári komédia szereplőit külön kiemelném, dicséret illeti őket, hisz árnyékban is elég volt elviselni a tikkasztó hőséget, ők  jelmezbe öltözve mókáztak.

A tócsit sütők reszeltek, kavartak, olajoztak, sütöttek. A sátorban a „fedélzeten” mindenki tette a dolgát, hogy állni tudják a fogyasztói rohamot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!