Ajka

2012.10.27. 10:15

Több mint száz alkotó művész az ajkai képzőművészeti seregszemlén

Az Ajka Tárlat, melyet 1972-ben azzal a céllal indítottak, hogy a helyi alkotó közösségeket, művészeti csoportokat összefogja, s lehetőséget nyújtson azok bemutatkozására, mára már országos jelentőségű képzőművészeti seregszemlévé nőtte ki magát.

Sipos Ottó Tibor

Ajka Város Önkormányzata és a Nagy László Városi  Könyvtár  és Szabadidő Központ rendezésében  október 26-án délután  dr. Horváth József alpolgármester nyitotta meg a művészeti kiállítást. Beszédében köszöntötte az alkotásaikat bemutató művészeket, szólt arról, hogy milyen fontos a város életében a rendezvény. Az Ajka Tárlaton való részvétel ma már rangot ad a művészeknek, a művészek és alkotásaik pedig rangot, elismerést adnak a városnak azzal,  hogy ellátogatnak hozzánk, elhozzák alkotásaikat, ahol mindig, mint most is, lelkes, kultúrát, művészetet kedvelők sokasága várja. A kiállító terem nem tudta befogadni az összes művet, egy része az aulába került. Talán még egyik évben sem övezte ekkora érdeklődés a tárlatot, melyen több mint száz alkotó művész munkájában gyönyörködhettek a látogatók.



A  zsűri tagjai voltak: P. Szabó Ernő művészettörténész, Butak András grafikusművész, Szentgyörgyi József festőművész. Díjazottak: Fábián László, Huller Ágoston, Tóth György, Szolnoki Szabolcs, Tanai Gyula, Beretvás Csanád, Szőke György, Tirnován Tamás, Kovács Géza, Elmar Hauser, Kovács Dorottya, akik a Magyar Grafikusművészek Szövetsége, az Ajkai Grafikai Műhely, valamint az önkormányzat és a város üzemei, szolgáltatói által felajánlott díjakat vehették át.

A kiállítás, melynek hangulatát Halmai Róbert zongorajátéka emelte,  november 14-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!