Ajka

2012.12.11. 15:18

Illés: A jólét megteremtése a cél

Ajka - Illés Zoltán, környezetügyért felelős államtitkár az ország helyzetét értékelte a közelmúltban tartott fórumon.

Tóth B. Zsuzsa

Az államtitkár leszögezte, hogy nem szabad elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy 22 milliárd dolláros adóssággal vették át az ország vezetését, a válság pedig nem akar szűnni. A Fidesznek a jólét megteremtése a célja, azt komolyan veszi Orbán Viktor kormányfő és hihetetlen energiákkal dolgozik ezen. 

- Óriási eredmény, hogy nem jutottunk a görögök vagy a spanyolok sorsára, nehéz a helyzetünk, de békesség van, ami a legfőbb alapja a jövő építésének - mondta az államtitkár.

Hangsúlyozta a környezetvédelem és az alternatív energiatermelés fokozását. Mint mondta, az ország függőségét csökkenteni kell és lehet, akár olaj, gáz, vagy hasadóanyagok alkalmazása terén is. Azonban szélkereket telepíteni is csak ésszel szabad, az élő természet, természeti értékeink emiatt nem szenvedhetnek kárt.

 

Illés Zoltán hangsúlyozta, hogy nem szabad elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy 22 milliárd dolláros adóssággal vették át az országot (Fotó: Gáspár Gábor)

A találkozón Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, a megyei önkormányzat elnöke beszélt a januárban elindítani kívánt helyi politikai kampánnyal kapcsolatos elképzeléseiről. Mint mondta, Ajkán folytatódik a dinamikus fejlődés, ebben ő is segíteni akar. A városba 2006 óta folyamatosan érkeznek a fejlesztési pénzek, a vállalkozások és az önkormányzat olyan sikeresen pályázott, hogy a város egymaga majdnem annyi pénzt nyert el, mint a megye többi városa együttvéve - hangsúlyozta.

A helyi politikusokat arra kérte, hogy ne csak kritikát fogalmazzanak meg, hanem nyugodt szívvel ismerjék el a lakosok érdekében a mostani vezetés által elért eredményeket is. Példaként az uszoda és strand fejlesztését említette, amelyet fenntartani nem olcsó, de mivel igény van rá, érdemes. Tapolcán bezárták, de bizonyosan újranyit majd, mert egyre többen kérik ezt tőle és a város vezetésétől is. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!