Ajka

2014.05.29. 07:50

Együtt kiránduló idősek

Ajka - A Nosztalgia Nyugdíjas Klub tagjai minden évben járnak valahol vidéken, idén emlékezetes kirándulást tettek az Alföldön.

Tóth B. Zsuzsa

Az ötven lelkes kiránduló között ott voltak például még a társklubok tagjai is, együtt nézték meg Kiskőrösön Petőfi szülőházát. A múzeumnál koszorúztak és Szimeiszter Imre szavalt, Németh Anna pedig énekelt, majd közösen daloltak az idősek.

A nyugdíjas klub tagjai, Szimeiszter Imre és Németh Anna verssel, dallal emlékezett Petőfi Sándorra a szülőháznál (Fotó: Györkös József)

A híres kiskunhalasi csipkemúzeumot sem hagyhatták ki, ha már arra jártak. Ott éppen egy nemzetközi csipkekiállítást nyitottak, azt nézték meg a kiránduló klubtagok. Azt követően pedig Ópusztaszerre látogattak. Ugyan ott korábban már többen is jártak, mégis az úticélok között szerepelt, hogy újra megnézzék a Feszty körképet. Az emlékműnél pedig még régi ismerősökkel is találkoztak, nagy volt az öröm. Aztán hazafelé szokásukhoz híven ezúttal is közös vacsorával zárult a nap.

A klubtagok pedig azóta már rendbe tették környezetüket, virágosítottak és sövényt ültettek. Hagyományukhoz híven a hónap elején májusfát is állítottak, amelyet a hónap végén majd kitáncolnak. Addig azonban több tennivalójuk van. Haladnak a korral, úgyhogy még például jóga tornákon vesznek részt és néhányan elmennek a nagyvázsonyi nyugdíjasklub jubileumi ünnepségére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!