Ajka

2014.05.21. 13:51

MSZP: Nem szabad kilépni az unióból

Ajka - Mesterházy Attila az MSZP pártelnöke szerint hiba lenne kilépni az unióból, az egyenlő lenne a nemzeti érdek elárulásával.

Tóth B. Zsuzsa

Mesterházy szerdai ajkai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy európai szinten is foglalkozni kell néhány programmal.

- Fontos az egyszámjegyű áfakulcs bevezetése az alapvető élelmiszerek terén, a tisztes megélhetést nyújtó európai minimálbér és nyugdíj bevezetése. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a 25 év alattiak teljes foglalkoztatottságának megvalósulását, valamint egyenlő munkáért egyenlő bér kell, hogy megillesse a nőket és a férfiakat. Sürgetjük a kormányt, hogy tegye rendbe az uniós forrásokat szétosztó intézményrendszert. Ugyanis közel ezer milliárd forintot vesztett el az ország az elmúlt ciklusban a késlekedés miatt - mondta Mesterházy.

Dr. Gőgös Zoltán, Mesterházy Attila és dr. Horváth József egyetértett abban, hogy az ország javát az szolgálná, ha az unióban maradna (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)



Hozzátette, hogy nemzeti konszenzusra van szükség a fejlesztések és források tekintetében. Dr. Gőgös Zoltán az MSZP Veszprém Megyei Területi Szövetségének elnöke elmondta, hogy az uniós közösségi fejlesztésekre a megyének az utóbbi hét évben száz milliárd forintnál is több jutott, továbbá, hogy az unióból való kilépés jelentős áremelést is generálna. Véleménye szerint egy szocialista többségű uniós vezetés emberközpontúbb lehet. Dr. Horváth József, Ajka alpolgármestere az elmúlt évek eredményeit és terveit sorolta, arról beszélt, hogy mennyit profitált a város az uniós forrásokból. A sajtótájékoztató után a szónokok találkoztak az ajkaiakkal a város sétálóutcáján tartott fórumon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!