Ajka

2014.06.09. 09:51

Somlói bor és tócsi

Ajka - A legkiválóbb somlói borokat tócsival kínálták több ezer vendégnek a hétvégi Pünkösdi Borfesztiválon.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos program mindegyik napjára megtelt az Agóra, ahol egymást váltották a fellépők. A rendezvénysorozatot a Diákok fesztiválja nyitotta drámafeldolgozással, színjátszó csoportok bemutatkozásával, improvizációs játékkal. A fiatalok körében nagy érdeklődés mellett zajlott az utcaművészeti bemutató, az idősek pedig nyugdíjas fesztiválon mulattak. A pünkösdi programot Schwartz Béla polgármester nyitotta meg szombaton este.

- Két bordal közé helyezem az ünnepet. Az egyik a Bánk bánból Petrur bán dala, amelynek sorai szerint "gondold meg és igyál". De azt javalsom, hogy ne egyedül tegyük, hanem együtt, kellemes társaságban és egymás egészségére koccintva. A másik dal, amelyet egyben beharangozok most: a Bikini együttes Részegen ki visz majd haza című dala - mondta Schwartz Béla.

Az ajkai pünkösdi fesztiválon a Bikini együttes is fellépett (Fotó: Györkös József)


A polgármester a megnyitón dr. Horváth József alpolgármesterrel együtt emléklapot adott át az ajkai pünkösdi ünnepeken évek óta aktívan részt vevő borosgazdáknak. Elismerésben részesült a Kreinbacher pincészet, a Csordás-Fodor Borház, a Bogdán, Stubán pincészet, a Bálint pince, Balogh pince és a Szalai pince. Este a Bikini együttes játszott, de a hétfő estig tartó fesztivál mindegyik napján többszáz vendég előtt még számos helyi együttes és sztárfellépő gondoskodott a jó hangulatról. Steve Taylor Szabó pánsípkoncertet adott, játszott a Kávészünet együttes, az operett és musical előadáson énekelt Serbán Attila, Csengeri Attila, Mahó Andrea, Vágó Bernadett, Kállai Bori és Berkes János. Az Ajkai Fotóklub új, a Somlót bemutató kiállítással rukkolt elő.

A jó somlói borok mellé tócsi is járt, a Szent-Györgyi iskola diákjai jóllakattak mindenkit. A legkisebbeket bábszínészek és gólyalábasok várták, de bemutatkoztak az ajkai kórusok, volt bordal csokor, néptánc, aerobic, rock and roll, hastánc, fúvószene is. A fesztivált dr. Horváth József alpolgármester zárta be hétfőn este Demjén Ferenc és zenekara koncertje előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!