Ajka

2014.11.19. 20:18

Jelentős beruházásba kezdenek

Doba - Az Erdődy-kastély történeti kert rekonstrukciójának projektnyitó rendezvényét tartották szerdán. Az első ütemterv szerint a park vízrendszerét és térszerkezetét állítják helyre.

Penk Tímea

Sághi Attila, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ elnöke rendkívül fontosnak tartja az értékeink megismerését és helyreállítását. Erdődy László gróf felelevenítette gyermekkorát, amikor sok időt töltött a kastélyban. Örömmel fogadta a park komoly beruházást igénylő felújítását, amelynek eredményeként a park hasonlítani fog az 1820-as évekbeli állapotára. Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója szintén a természeti értékek helyreállításának a jelentőségéről szólt, amelynek érdekében  a cég szívesen részt vesz  a beruházásban.




Alföldy Gábor, Erdődy László, Sághi Attila, Dr. Kovács Zoltán, Dr. Rácz Jenő, Varga László (Fotó: Penk Tímea)

Dr. Rácz Jenő, a Cholnoky kórház főigazgatója hangsúlyozta, hogy a projekt a jövőt építi, ehhez azonban nem szabad elfelejteni a gyökereinket. Ez különösen igaz az ilyen örökségre, mint ami Dobán van. A betegek számára az is fontos, hogy milyen környezetben vannak, és a körülmények hogyan tudnak hozzájárulni a gyógyulásukhoz – mondta a főigazgató. A területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőként szólt a megjelentekhez, kiemelve azt, hogy a térségünket gyarapító beruházások mindegyike az itt élő emberek életét teszi jobbá. A park helyreállítása során az élő környezet újul meg, és erre nagy szükség van, hiszen a kisajátított épületek és környezetük karbantartását évtizedeken át elmulasztották  – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Puskás Imre államtitkár, Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Horváth Zoltán, Doba polgármestere ugyancsak részt vett az ünnepélyes   projektnyitón. A rendezvényen Alföldy Gábor mutatta be a kertrekonstrukciós projektet, amelyben részt vesz a Bakonyerdő Zrt., az Erdődy család, a dobai önkormányzat és a Corvinus egyetem. A beruházás teljes költsége meghaladja a 324 millió forintot, amelyből 900 ezer négyzetméternyi területet állítanak helyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!