Ajka

2015.04.08. 16:30

Tapolcai választás - Azok döntenek, akik elmennek szavazni

Ajka – Választási nagygyűlést tartott Pad Ferenc, a baloldal és az érdekképviseleti szervek országgyűlési képviselőjelöltje.

Penk Tímea

A szerda délutáni rendezvény egyik vendége Delhusa Gjon előadóművész volt, aki azért kampányolt Pad Ferenc mellett, mert három gyermeke már külföldön él, és nem szeretné, ha a negyedik is elhagyná az országot.

Botka László, Szeged polgármestere, az Magyar Szocialista Párt Országos Választmányának az elnöke átadta a szegediek üzenetét: ne féljenek az ajkaiak, mert a Fidesz nem erős, csak erőszakos – fogalmazott.

– Egy demokratikusan megválasztott vezető tudja, hogy a választók bizalmáért meg kell dolgozni, és azt el is lehet veszíteni – mondta Botka László azt hangsúlyozva, hogy nem a választópolgárok döntenek, hanem azok, akik elmennek szavazni. Szeged polgármestere azért ajánlotta Pad Ferencet, mert az itt élő emberekért dolgozott és felvállalta a brókerbotrány helyi károsultjainak a képviseletét.

Bősz Anett, az Magyar Liberális Párt ügyvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy Pad Ferenc győzelme nemcsak a Fidesz-KDNP hatalmának a további gyengülést jelenti, hanem azt is, hogy egy demokrata képes legyőzni a szélsőséges és rasszista Jobbikot – fogalmazott.

– Mi, demokraták vagyunk többen, akik az elfogadást, a toleranciát, az egymás iránti tiszteletet képviseljük, akik tudjuk, hogy milyen a sajátjaink szolgálatában állni; ilyen Pad Ferencet – hangsúlyozta Bősz Anett.

Kész Zoltán országgyűlési képviselő előadta, hogy Veszprémnek uszodát, Tapolcának kórházfelújítást ígért ajándékba a kormány csak azért, mert választás van. Szerinte ez a kormány kormányzásképtelen, majd a Fidesz és Jobbik egylényegűségéről beszélt.

Schwartz Béla polgármester szerint a mostani választással nem szabad csalódást okozni az Európai Uniónak, sem az ország, sem a város többségének.

Pad Ferenc az összefogás erejét hangsúlyozta, és a kormány ígéreteit átvitt értelemben megvesztegetésnek nevezte. A jelölt az emberek józan ítélőképességében hisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!