Ajka

2015.06.08. 17:11

A Vörösmarty díjazott párosa

Ajka - Dupla vörösmartys sikerrel zárult az Itthon, otthon vagy! elnevezésű országos földrajzverseny Tatán. A hetedikes korcsoportban Szántó Soma első, Ravasz Rebeka pedig második helyezést ért el.

Szántó Renáta

- A többfordulós vetélkedő minden szakaszában más-más kompetenciákat vártak el a gyerekektől - emlékszik vissza Horváthné Mikuláskó Mónika tanárnő a döntőig vezető útra. A Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola diákjainak először tesztben, majd tíz oldalas fogalmazásban kellett jól teljesíteniük. A szervezők azt is kikötötték, hogy az írásbeli feladatban a lakóhely turisztikai nevezetességeinek és értékeinek feldolgozását saját tapasztalatok alapján várják. Rebeka az úrkúti őskarsztról, Soma pedig a Széki tóról és környékéről írt dolgozatot.

A harmadik forduló már a kétnapos döntőt foglalta magában. Első nap írásos feladatok, ábraelemezés, valamint turisztikai-idegenforgalmi látványosságokból és növényekből összeállított képfelismerés várt a diákokra. Másnap a versenyzőktől az otthon írt tizenöt perces prezentációjuk bemutatását várták, amelyben egy háromnapos osztálykirándulás tervezetét ismertették a zsűrivel. A Vörösmartys tanulók lenyűgözték a bizottságot, maximális pontszámot kaptak az előadásukra.

Horváthné Mikuláskó Mónika ajkai tanárnő két kitűnően teljesítő diákjával, Ravasz Rebekával és Szántó Somával
Fotó: Szántó Renáta

- Komplex gondolkodásmódot igényelt ez a verseny a gyerekektől. Büszkeséggel tölt el, hogy a tanítványaim vállalták a kihívást és ilyen szép eredményt értek el. Rebeka még különdíjat is kapott a prezentáció szép előadásmódjáért a zsűritől - mesélte boldogan a földrajz tanárnő.

A díjazott páros szerint a verseny igazán szorosra sikeredett, hiszen két pont döntött a fiú javára a végén. Gyerekként ők mégis a szakmai napot élvezték a leginkább. A szervezők ugyanis madártani előadásra invitálták őket az Öreg tó partjára, illetve részt vehettek a Tatai Csillagda ismeret-terjesztő programján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!