Ajka

2015.12.22. 20:38

Sportos fejlesztés várható

Ajka - Két sportlétesítményt kíván létrehozni az önkormányzat a jövő évben a társaságiadó-pályázatból a Bányász-pályán kialakítandó utánpótláscentrumban - döntött a képviselő-testület a legutóbbi rendkívüli ülésén.

Penk Tímea

A kézilabda-munkacsarnokra már benyújtotta pályázatát a Kézilabda Klub Ajka. A képviselő-testület úgy látja, hogy a tervezett elképzelés megvalósítása önálló épület kialakításával célszerűbb, ezért a program módosítása szükséges. A feladatok megvalósítása nettó 15 millió forintot igényel.

A nemrégiben átadott sátorfedeles jégpályát örömmel használják a város lakói. Mivel a látványsportok között szerepel a jégkorong, a képviselő-testület további fejlesztést kíván megvalósítani a jégcsarnok végleges elhelyezésére és építésére, amelyhez nettó 28 millió forint szükséges. A képviselők egyhangúlag támogatták a sportfejlesztési célokat az idei év utolsó testületi ülésén.

Az előterjesztésben szereplő elképzelések megvalósításához szükséges önkormányzati önrészt elkülönítik a jövő évi költségvetésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!