NB I

2024.05.12. 17:55

Megnyerte utolsó hazai meccsét a Debrecen

A Debrecen egygólos meccsen nyert a vendég Fehérvár ellen a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó előtti, 32. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A hajdúsági gárda - amely sorozatban a harmadik hazai összecsapásán győzött 1-0-ra - ezzel biztosan az ötödik helyen végez. A fehérváriaknak viszont a zárófordulóban a Diósgyőr ellen kellene bebiztosítaniuk a bronzérmes pozíciójukat.

MW

DVSC csapata

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az első félidő rendkívül eseménydús volt, gyakorlatilag a gólon és a piros lapon kívül mindent láthatott a közönség. A vendégek jóval közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez, de vagy Megyeri védett hatalmasat, vagy - amikor már a debreceni hálóőr is tehetetlen lett volna - a kapufa hárított.

A második játékrész már messze nem volt ilyen izgalmas, a Debrecen vendéglátóként becsülettel próbálkozott, a Fehérvárnak pedig egy-egy kisebb lehetősége akadt.

A hajrában ugyanakkor megszerezte a vezetést a Loki, a belső védő Dreskovic kapásból lőtt óriási gólt, miután egy szögletet követően kifejelték a labdát.

A Debrecen egy újabb ziccernél eldönthette volna a három pont sorsát, de a helyzete kimaradt. Így az utolsó percekben még védekeznie kellett, amit aztán sikeresen meg is tett, és győzelemmel búcsúzott a Nagyerdei Stadion közönségétől.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Debreceni VSC-Fehérvár FC 1-0 (0-0)

Debrecen, 5347 néző, v.: Bognár

gólszerző: Dreskovic (79.)

Debreceni VSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Szuhodovszki (Loncar, 67.), Ojediran - Dzsudzsák (Romancsuk, 84.), Vajda (Kocsis, 81.), Domingues (Bódi, 81.) - Bárány (Szécsi, 67.)

Fehérvár FC: Tóth B. - Bese, Spandler, Serafimov, Gergényi, Schön - Csongvai, Sigér (Gradisar, 77.), Christensen - Karamoko (Pető, 85.), Katona M. (Stefanelli, 67.)

Kisvárdai győzelem a kiesett csapatok csatájában (videó)

A Kisvárda 4-3-ra legyőzte vasárnap a vendég Mezőkövesdet a kiesett csapatok csatájában a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában. A sereghajtó sorozatban hetedik vereségét szenvedte el és immár kilenc kör óta nyeretlen az élvonalban.

Amíg a Mezőkövesd enerváltan játszott a tét nélküli összecsapáson, addig a Kisvárda igyekezett szépen búcsúzni a közönségétől, így az első perctől nagy fölényben volt. A kombinatívan és nagy kedvvel futballozó hazaiak bő negyedóra után megszerezték a vezetést, ráadásul ezt követően sem vettek vissza a tempóból, sorra vezették a veszélyes akciókat és dolgozták ki az újabb helyzeteket. A játék képe alapján nem volt meglepő, hogy a Kisvárda 3-0-ra ellépett. A Mezőkövesdnek csak ezután volt két lehetősége, de a szünet előtti slusszpoén egy gyors kontra végén ismét a Kisvárdáé volt.

A második félidőre a vendégek kettős cserével próbálták frissíteni a csapatukat, de nem elsősorban ennek volt köszönhető, hogy kiegyenlítettebbé vált a játék, sokkal inkább annak, hogy a Kisvárda kevésbé erőltette a támadásokat a biztos előnye birtokában. A térfélcserét követően jószerivel teljesen eseménytelenül teltek a percek, legtöbbször az egyik csapat passzolgatott a középpályán. A Mezőkövesd a hajrában ugyan váratlanul három gólt is szerzett - az elsőt az újonc Ináncsi lőtte, Molnár pedig duplázott -, de a Kisvárda az első félidőben nyújtott teljesítményének köszönhetően megérdemelten diadalmaskodott.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

Kisvárda Master Good–Mezőkövesd Zsóry FC 4–3 (4–0)

Kisvárda, v.: Zierkelbach

gólszerzők: Camaj (18., 45+1.), Mesanovic (26.), Cipetic (36.), illetve Ináncsi (85.), Molnár (87., 91.)

Kisvárda Master Good: Kovács M. - Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi - Matic (Lucas, 63.), Osztrovka - Navratil (Spasic, 70.), Makowski (Nikolov, 63.), Camaj (Szikszai, 70.) - Mesanovic (Ilievski, 70.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik - Kállai, Beriasvili (Pillár, a szünetben), Szivacski, Vajda - Nagy G. (Ináncsi, 83.), Cseri (Molnár, 64.), Szolgai - Kócs-Washburn (Drazic, 64.), Szalai J., Bőle (Brtan, a szünetben)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában