Ajka

2016.12.21. 10:48

Meghittséget hoztak az ünnepekre

A Csékúti Baráti Kör adventi hangversenye mindenkinek a szívébe ünnepi hangulatot csempészett.

Piltman-Horváth Barbara

A baráti kör immár kilencedik alkalommal rendezte meg adventi hangversenyét, a rendezvényhez ezúttal Kovács Viktor, evangélikus lelkész, szólisták és hangszeres kísérőik, valamint a Forrás Nőikar is csatlakozott.  Az ünnepséget a padragkúti Szivárvány Óvodások műsora nyitotta, a bájos gyerekek mosolyt csaltak minden vendég arcára.

Erős Enikő karácsonyi dalait Pirbus Virág kísérte hegedűn, akik a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola tanulói. Bíróné Bognár Ágnes Templomban című saját költeményét és Joe Valland Minden szebbé lesz című versét adta elő, amiben Dr. Biróné dr. Freimann Mária és Kovács Viktor evangélikus lelkész is közreműködött gitár kísérettel.

Forrás Nőikar előadás közben Fotó: Oravecz Edit

Farkas András megtiszteltetésnek vette a felkérést az adventi hangversenyre, a hallgatók pedig kifejezetten örültek, hogy a templomban énekével emelte az est fényét. András a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének szakos hallgatója, az Ari S. Kupsus Salon Concert Society-díj 2013-as nyertese. Az orgonát Fridrich Dániel, egyetemi hallgató szólaltatta meg.  Záróakkordként a Forrás Nőikar előadását hallhatták.

A rendezvényt átjárta az áhítat, mindenki a szívében ünneppel tért haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!