Állatvilág

2014.12.22. 20:24

Gazdátlan kutyáknak és macskáknak gyűjtenek

Pápa - A vártnál is nagyobb sikernek bizonyul helyi állatvédők jótékonysági akciója: egy nap leforgása alatt már két kisbusznyi adományt kaptak a járókelőktől a gazdátlan kutyák és macskák.

Polgár Tibor

A Pápai Humán Állatvédő Egyesület hétfőn a Kossuth utcán kezdett hozzá az adománygyűjtéshez, aminek keretében a civil szervezet gondozása alatt álló gazdátlan állatok számára várják a felajánlásokat. Szabó Helga, az egyesület önkéntese a Naplónak nyilatkozva kiemelte, minden segítséget szívesen fogadnak, legyen az konzerv, száraztáp, jutalomfalat, meleg takaró, vagy éppen kutya- és macskatartáshoz kapcsolódó bármilyen felszerelés, illetve játék. A jótékonysági akció első napjának végére számos kartondoboz megtelt felajánlásokkal, ezek között az állateledeltől kezdve a takarókon keresztül a játékokig bezárólag sokféle ajándék megtalálható – tudtuk meg a mosolygós önkéntestől. Mint mondta, nemcsak anyagi és tárgyi felajánlásokra van lehetőség, ugyanis csoportjuknak nagy szüksége lenne önkéntesekre is.


Fotó: Polgár Tibor

Gáspár Enikő, a Pápai Humán Állatvédő Egyesület elnöke hozzáfűzte, szívesen fogadnak bárkit, aki segíteni szeretne a gazdira váró háziállatok etetésben, sétáltatásban, ellátásában, gondozásában, a kutyusokkal való játékban. A kevés, de annál lelkesebb aktív taggal rendelkező önkéntes csapat telephelyén, valamint az ideiglenes befogadóknál közel 30 kutya és mintegy 20 macska várja új gazdáját – árulta el kérdésünkre az egyesület tapasztalt vezetője. Egyúttal az állatvédők felhívták rá a figyelmet: karácsonykor sokan ajándékoznak szeretteiknek kisállatot, ami nagyon aranyosan mutat az ünnepi fenyő alatt, azonban nem árt szem előtt tartani, hogy a jószágról ezután – legalább 10-15 évig – nap mint nap gondoskodni kell.

A Pápai Humán Állatvédő Egyesület kedden reggel nyolctól délután négy óráig várja a további felajánlásokat a város szívében, a Kossuth utcán. Szabó Helga megjegyezte, nagyon örülnének neki, ha a gazdátlan állatok támogatásról a karácsony elmúltával sem feledkeznének meg az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!