Állatvilág

2015.10.27. 18:22

Kibo, a katonazsiráf

Veszprém – Kibót, a Veszprémi Állatkert zsiráfbikáját fogadták idén örökbe az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) katonái.

Szabó Péter Dániel

Immár ötéves hagyomány az alakulatnál, hogy egy házon belüli gyűjtést követően hozzájárulnak egy-egy állat tartásának költségeihez a Veszprémi Állatkertben.

Első alkalommal egy pusztai sast fogadtak örökbe, de Kukkancs, a mosómedve, Thor, a kárpáti hiúz és Szása, a szibériai tigris is minden bizonnyal szívesen emlékszik a barátságos terepruhások látogatására.

Angyalosy Éva törzszászlós, Szücs József ezredes és Varga Mónika főtörzsőrmester eteti Kibót, a zsiráfbikát és Zurit, az első veszprémi zsiráfbébit az örökbefogadás után az állatkertben
Fotó: Szabó Péter Dániel

Idén Kibo, az állatkert Lipcséből érkezett zsiráfbikája lett a kiválasztott, Szücs József ezredparancsnokot és a katonákat Török László igazgató vezette körbe a zsiráfházban, ahol közösen szerelték fel az önzetlen támogatást hirdető táblát, majd egy rögtönzött zsiráfetetésre is sor került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!