Állatvilág

2016.04.10. 12:30

Nyakukba vették a vizslák a Bakonyt

Századik alkalommal találkoztak ezúttal Városlődön a hazai vizslatulajdonosok, hogy négylábú kedvenceikkel együtt túrázzanak most éppen a Bakonyban. Sok más kutya is csatlakozott hozzájuk.

Kovács Erika

- Miért éppen vizsla? Mert vidámak, családszeretőek, imádják a gyerekeket, megbízhatóak minden esetben – így érveltek a vizslatulajdonosok, köztük a csákvári Hegedűs Rozália és édesapja, László, akik vasárnap reggel a többiekkel együtt az Iglauer Parkban találkoztak, ahonnan kétféle távolság közül lehetett választani, a tíz, illetve a 14 kilométereset. A vizslák mellett számtalan másik fajtát, például amerikai staffordshire terriert is lehetett látni, illetve keverékeket is, köztük sok megmentett négylábút, a százötven kutya békében megfért egymás mellett a parkban, aztán később a túrán is. – Ez az többek között, amit meg lehet tanulni tőlük, az alkalmazkodást, a békességet, szeretetet, a másik tiszteletét – mutatott körbe a budapesti Dalmadyné Frick Eszter és Rudnerné Frick Orsolya, aki kutyáival Szigethalomról érkezett, pedagógus és kutyakiképző vizsgája is van. Azt mondta, a diákjaikhoz gyakran mennek kutyák, mert jelenlétükben minden gyerek nyugodt lesz, türelmes, megtanulja az alkalmazkodást, és a felelősséget a másik élőlény iránt, hiszen foglalkozni kell velük, játszani, beszélgetni hozzájuk. - A diákok megtanulják a kutyáktól, nem attól lesz valaki több a másiknál, ha ordítva átgázol rajta – utalt tapasztalataira a pedagógus.

- A vizslatúrát 2007-ben szerveztük meg először – mondta a budapesti Tollár Mónika ötletgazda és Kollár Mihály koordinátor. Földvári-Nagy Viola a Veszprém megyei szervező, aki Puppival, a pitbulljával és Batyuval a vizslájával érkezett, utalt arra, hogy a résztvevők harmada megyénkből jött el a túrára, ahol a gazdikat egy helyi cukrász hatalmas tortával lepte meg a századik találkozó alkalmával, a négylábúak pedig sokféle ajándékot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!