Állatvilág

2015.08.20. 14:57

Vigyázzunk állatainkra a tűzijáték alatt!

Veszprém - Nagyon érzékeny a kutya és a ló is a tűzijátékra, figyeljünk rájuk az esti durrogatás idején! Kutyáknál sokat segíthet a nyakörvön levő, névvel ellátott biléta és az azonosító chip - hangsúlyozzák állatvédők.

Kovács Erika

Szabó Sándor, a balatonfüredi gyepmesteri telep vezetője és Antal Laura ajkai állatvédő elmondta, akár szilveszterkor, úgy ügyeljünk állataink biztonságára az augusztus 20-i esti tűzijáték idején. A kutyákat semmiképpen ne vigyük magunkkal a durrogatás helyszínére, lehetőleg zárjuk be őket, de az a legjobb, ha velük maradunk, mert a gazdi jelenléte megnyugtatja őket. A lovak hasonlóképpen viselkednek ilyenkor, mint a  kutyák, őket is nagyon zavarja az erős hang. Ezeket az állatokat is helyezzük el biztonságosan, és akár állatorvossal is beszéljünk adott esetben, hogy nyugodtabban vészeljék át az estét -mondta Szabó Sándor. Mint mondja, a macskák nyugalmát nem zavarja különösebben a tűzijáték.

Javasolják továbbá az állatvédők, ha mégis eltűnnek a házi kedvencek, gyepmesterekkel, állatvédőkkel és állatorvosokkal beszéljünk minél előbb, mert a legtöbb állat eltűnésekor őket hívják. Szerencsére az elkóborolt állatok többsége előkerül. - Csak rajtunk, embereken múlik a sorsuk, biztonságuk -  szögezik le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!