Alsóörs

2016.04.11. 10:33

Rendhagyó irodalomóra egy kis tánccal

Alsóörs - A Kávészünet együttes koncertjének végére a teljes közönség táncra perdült a művelődési ház színháztermében.

Kekk Sára

A magyar költészet napja alkalmából rendhagyó irodalomórát tartottak Alsóörsön, ahol a „tanárok" most a Kávészünet együttes tagjai voltak. A rendezvény elején Sashegyi Ildikó, a művelődési ház vezetője elmondta, hogy hazánkban 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik a magyar költészet napját, amely alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal tisztelegnek a magyar líra előtt.

– „Veszem a szót, földobom a levegőbe, ott szétesik, és újra megfogom, és akkor valami más” – idézte az intézményvezető József Attilát bevezetője végén.

A Kávészünet zenekar egyedülálló módon, könnyűzenei, pop-rock stílusban zenésíti meg a verseket. Előadásukat most Vörösmarty Mihály Laurához című versének feldolgozásával kezdték, de természetesen József Attila több költeménye is felhangzott repertoárjukban. A közönség a legtöbb verset együtt énekelte az előadókkal, majd Petőfi Sándor A borozó című szerzeményének feldolgozására egy rögtönzött „testnevelésórát" is tartott a zenekar. Búcsúzáskor pedig egy közös fotót készített az együttes a közönséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!