Baba

2009.02.10. 03:20

Napló gyermekemnek XXVII.

El sem tudom mondani, milyen nagyon büszkék vagyunk Rád! Olyan kedves, türelmes, és bátor nagyfiú vagy, nagyon derekasan viseled a nagy változást! Költözünk, ugyanis. Napok óta egyre újabb és újabb dobozok tűnnek fel a lakásban, és ezzel párhuzamosan ürül ki a megszokott, jól ismert környezeted.

Bóta-Laki Kata

Szerencsére Te nem ijedtél meg ettől, lelkesen fedezted fel az új kapaszkodóknak köszönhetően az otthonunk eddig általad nem látogatott pontjait, és még azt is jól viseled, hogy felborult a jól megszokott napirend: egyre gyakrabban látogatnak minket a nagyszülők, hogy Veled töltsék az időt, amíg mi Apával pakolunk-hurcolkodunk. 

Sőt, azt sem vetted zokon, hogy a lázas lakáskeresés közben sűrűn lepasszoltunk LPapának. Persze ő sem, imádjátok egymást. Nos, szerdától még több időtöket tölthetitek együtt; átmenetileg ugyanis Náluk fogunk lakni, és az új lakásunk sincs messze Tőlük.

Egyszóval megkezdődik a Nagy Kényeztetések Időszaka. Egy szobában fogunk aludni Édesapával mi hárman, sőt Dani is velünk lesz kéthetente hétvégén, ráadásul állandóan elérhető lesz számodra a Mama és a Papa, valamint a sok izgalmas pakolnivaló náluk. Ez ám az igazi baba mennyország!

Én bevallom őszintén, kicsit tartok a dologtól, mert hát a kisfiúk életében rendnek és nyugalomnak kellene lennie, ugyebár, azt mondják az okosok, márpedig most igencsak fejre állítottuk a kis világod. 

Különösen az együttalvás aggaszt, az utóbbi időben amúgy is túl sokszor töltötted a mi ágyunkban az éjszakát, már előre tartok attól, hogyan foglak tudni visszaszoktatni majd a külön szobában pihenésre.
 
Persze lehet, hogy teljesen alaptalanok a félelmeim, és minden flottul zajlik majd, de ez most kikívánkozott. Sokat nosztalgiázok mostanában; tizenegy hónapos múltál, mindjárt itt az első szülinapod. Eltelt egy év, szinte észrevétlenül, mégis eseménydúsan. 

Tavaly ilyenkor alig tudtam mozdulni a hatalmas pocakomtól, és mialatt azt tippelgettük, mikor fogsz világra jönni, Te lelkesen rugdaltad a bordáimat, és néha kidugtad a könyöködet, vagy az öklödet, muris - és kicsit fájdalmas - dudort képezve a köldökömnél.

Most egyedül lépkedsz a bútorok és a fal mellett támaszkodva, a nagyobb lukaknál pedig merészen nekiindulsz és egy-két, néha három önálló lépéssel hidalod át a távolságot. Ha megfeledkezel magadról, sokáig álldogálsz egyedül, de amint megdicsérlek, szégyenlősen vigyorogva eldőlsz. 

Lelkesen bámulod a tévét, ha reklám megy éppen, és amint bekapcsoljuk a számítógépet, levakarhatatlanul kapaszkodsz az ölünkbe, és tapsikolva követeled a riszát; a Madagaszkár jópofa, bár mostanra kissé megunt betétdalát. Ha meghallod, azonnal édes mosoly ömlik el az arcodon, és lelkesen jár kezed-lábad, sőt, ha állva nézed, még a fenekedet is ütemesen rázod.
 
Folyamatosan beszélsz, és ha meglátod a bejárati ajtót, rögtön pápát intesz. Továbbra is a lámpa az első számú kedvenc, de a labda, mint trónbitorló komolyan jelen van, de elbűvölve figyeled az autókat is. Én pedig minden percben gyönyörködöm Benned, és egyre jobban imádlak. 
 
Anya
 

A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!