Baba

2009.02.03. 03:57

Sportos családba születik

Májusban bővül az <em>Orsó</em> család, az élsporttól tavaly nyáron búcsúzó válogatott jégkorongozó, <em>Orsó László</em>, valamint világklasszis kézilabdázó neje, <em>Ferling Bernadett</em> a tavaszra várja gyermekét. Az utód keresztneve még kérdés.

Horog László

Korábban, már a 2004-es, athéni  olimpia után  felmerült, hogy gyermeket vállalnak, ám a dunaújvárosi hokiban - a férj ott kergette a pakkot  - és kézilabdában egyaránt érzékelhető bizonytalanság miatt úgy döntöttek, inkább várnak. 

A tavalyi nyár aztán meghozta a végső elhatározást, a férj szakított az élsporttal  vállalkozásba kezdett , a feleség pedig hazatért a sikeres pekingi  olimpiáról. 

- Abban maradtunk a párommal, nem várunk tovább. Elkezdtem ugyan az őszi szezont, négy mérkőzésen pályára léptem, a hétvégi, békéscsabai mérkőzés után hétfőn mentem el orvoshoz. 


Orsó László és Ferling Bernadett kilenc esztendeje ismerkedtek meg, 2003-ban kötöttek házasságot
(Fotó:  archív)


A vizsgálatok megerősítették az itthoni tesztek eredményeit: kisbabát várok. 

Hathetes terhesen szakítottam a kézilabdával, az  első edzésen jeleztem a vezetőknek és a társaknak, orvosi tanácsra a szezonban már nem lépek pályára. 

A csapattól nem szakadtam el, a tréningeken azóta is  megjelenek, de a játékba  nem szállok be.  Illetve ez részben igaz, lévén a gyógytornákat én  vezénylem a  csapattársaknak. 

Van ilyen irányú végzettségem, s a válogatottnál dolgozó Ács Ildikótól nagyon sokat tanultam. Továbbá egyéni képzéseket is tartok  fiataloknak, a roppant tehetséges Tilinger Tamarának és Sári Barbarának

Ilyenkor négyen vagyunk a parketten, a két játékos, valamint utóbbi édesanyja, korábbi  csapattársam, a hosszú évek óta sportvezetőként dolgozó Sáriné Kocsis Erzsébet.  

Ferling májusban hozza világra az Orsó család legifjabb tagját, aki minden bizonnyal kislány lesz. 

- A keresztnév kapcsán még nem született véleges döntés. Én mondom az ötleteimet, a párom meg szinte azonnal meg is vétózza azokat... A Laura nekem nagyon tetszett, a férjemnek nem igazán. Jelenleg  a kompromisszumos Virágnál tartunk, most erre a névre mutatkozik a legnagyobb esély. 

A kiváló kézilabdázó úgy tervezi, hogy az őszi idényben már ismét pályára lép, több, korábbi  csapattársa is gyorsan visszatért a szülés után. 

Mivel Orsó László szülei Dunaújvárosban élnek, így a tréningek és a meccsek idején lenne kire bízni a csöppséget. Ferling hozzáteszi,  csak a visszatérés biztos, az időpont még nem. 

A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!