Baba

2009.03.10. 05:50

Az atléta hétköznapjai

A világ legjobb kalapácsvetőjének számított a kilencvenes évek végén, ahol elindult, többnyire nyert is. 2002 őszén fordított hátat a sportnak, ideje jelentős részét azóta családjának szenteli. Kislánya, <em>Gécsek Fanni</em> hétéves.

Horog László

Aranyesélyesként utazott Sydneybe, ám pontot sem sikerült szereznie. 

Verőfényes napsütésben érkeztek az olimpiai stadionba, ám eleredt az eső, amire a kalapácsvető nem volt felkészülve, vizes talajon használható lábbelit nem vitt magával. Csúszott a kör, ami nagyon zavarta a mozgásban.  A várakozástól elmaradva a 7. helyen zárt. Két évvel később pedig búcsúzott az élsporttól. 


Gécsek Tibor és kislánya, a hétesztendős Fanni, valamint a família kedvenc macskája, Mici
(Fotó: archív)


- Elmúltam 38 éves, az eredményeim nem feltétlenül indokolták a búcsút, de a versenyek, tréningek után  egyre nehezebben regenerálódtam, már nem élveztem annyira az edzéseket, mint korábban. 

Az aktuális világranglistán a 3. helyen voltam, tehát még a nemzetközi élmezőnyhöz tartoztam, nem akartam megvárni, hogy a vert mezőnybe csússzak vissza. 

Soha nem voltam sérülékeny, az edzéseket  az utolsó időszakban már úgy fejeztem be, szerencsére ismét nem történt semmi váratlan. Ez viszont hosszabb távon nem volt tartható, félelemmel nem lehet gyakorolni.

2002 őszén búcsúzott az élsporttól, a hazai atlétikai szövetség alelnöke lett, valamint a 2004-ben megrendezett budapesti, fedettpályás világbajnokság marketing- igazgatója. 

2006-ban búcsúzott a szövetségtől, a tisztújító közgyűlésen nem jelöltette magát. 

- Én, valamint alelnök társam, Salbert Ferenc más irányt képviseltünk, mint amit a szövetség vezetőinek jelentős része, ezért nem pályáztunk a következő ciklusra. 

Azóta nincs szerepem a sportágban, mindössze külföldi világversenyekre járok a családommal. A nejem, Borbála élvonalbeli röplabdás volt - imádja az atlétikát, valamint a kislányom is nagyon élvezi a nagy versenyek hangulatát.

Gécsek Fanni hétesztendős, a sportot szereti, úszik, versenytáncol, valamint teniszezik. 

- Azt majd az élet dönti el, élsportoló lesz-e valamely sportágban. Én örülnék neki. Kalapácsvető ne legyen, nem bánnám, ha nőiesebb sportágat választana. 

A sport fontos, rengeteg dologra megtanít. Nevelőedzőmtől, Németh Pali bácsitól rengeteget tanultam, az ő módszereit a gyereknevelésben is hasznosítani tudom. Ő elsősorban embert nevelt, s másodsorban sportolót.

Gécsek Tibor vállalkozásait vezeti  a vendéglátásban és az ingatlanfejlesztésben érdekelt,  minden szabadidejét a családjával tölti. 

- Amikor a lányom még kicsi volt, gyakran fürdettem és  pelenkáztam, most együtt tanulunk, társasjátékozunk. A gyereknevelés minden pillanatát élvezem.    


A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!