Badacsonytomaj

2013.04.18. 10:46

Versekkel a költészet napján

Badacsonytomaj - József Attila április 11-ei születésnapjához kötődve ünnepelik országszerte a Magyar Költészet Napját. A magyar vers ünnepére Badacsonytomajon is készültek a napokban.

Szijártó János

Délelőtt felolvasó a kisvárosban tett körútjukon verseket olvastak fel a város intézményeiben és a lakosság körében. Este a Költészet Napja alkalmából rendezett kávéházi esten ajándékozta meg verses műsorral a Himfy Irodalmi Kör az érdeklődőket az Egry művelődési házban. A város Kulturális Intézménye nevében Fodor József igazgató köszöntötte a megjelenteket.

 

 

- Manapság nem különösebben divatos verseket hallgatni vagy olvasni, de vannak olyan költemények, amelyek hallatán az ember libabőrös lesz. Valahol itt van elrejtve a lényeg. Amikor valami több év,  akár több száz év után is ilyen hatást gyakorol az emberre, az megérdemli az ünnepnapot - fogalmazott Fodor József.

A Himfy Irodalmi Kör irodalmi műsorában Tóth Mariannt, Fodor Józsefet, Farkas Évát, Krisztin N. Lászlót, Szántainé Ruzsa Mariannt és Deák Andreát láthatta a közönségFodor József. (Fotó: Szijártó János)

A beszéd után az irodalmi kör nyújtott át szép verscsokrot a 19-20. századi költők műveiből. Tóth Mariann összeállításában számos csodálatos költemény hangzott el, a témákat tekintve széles spektrumban, az élettől az elmúlásig.

A műsorban Farkas Éva, Szántainé Ruzsa Mariann, Tóth Mariann, Deák Andrea, Krisztin N. László és Fodor József szerepelt. Az irodalmi élményt a vendégel számára kínált zamatos tea, finom bor és sütemény fokozta, a zenei aláfestésről a Babos-Piller Jazz Duó gondoskodott.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!