Badacsonytomaj

2016.03.13. 13:13

A hetedik osztályosok kiváltsága évről évre a sítábor

Badacsonytomaj - A Tatay Sándor Általános Iskola diákjai 26. éve járnak síelni. Ez az élmény minden tanévben a hetedik osztályosok kiváltsága, így volt idén is.

Tóth B. Zsuzsa

Az iskola diákjai elmondhatják, hogy az egyhetes táborban megtanulták a síelés alapjait. Ezúttal is tanáraikkal együtt utaztak a tanulók, akik közül nem maradhatott itthon senki, mert akinek problémát jelent a tábor finanszírozása, azt a badacsonytomaji alapítványok, vállalkozók és az érintett önkormányzatok támogatják. Az iskola diákjai korábban Szlovákiába jártak, a bizonytalan hóviszonyok miatt idén azonban már az ausztriai Lackenhofban tanultak síelni. Ám továbbra is megmaradt a közös síelés adta kapcsolat a szlovákiai testvértelepülés, Marcelháza diákjaival. Így nemcsak a síelés örömeit ismerhették meg a tanulók, hanem ápolták a kapcsolatot a felvidéki magyar tanulókkal is.

Nem hiányozhat egyetlenegy hetedikes sem a sítáborokból
Fotó: Tatay iskola

Csökkentette a költségeket az is, hogy az iskola már rendelkezik sífelszereléssel. A léc, a bakancs bérlése nem jelent pluszterhet. Az idei táborban is mindannyian megtanultak síelni, élvezhették a gyönyörű környezetben a téli sport örömeit. Reményeik szerint a sítábor hagyománya fennmarad, hogy a fiatalabb diákok is részesülhessenek belőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!