Badacsonytomaj

2014.10.12. 08:16

Badacsonytomaj jegyzője szerint tíz óráig nem volt probléma, rendben zajlott a választás

A badacsonytomaji Szombathelyi Károly szerint mindenkinek saját érdeke, hogy elmenjen szavazni.

Tóth B. Zsuzsa

- Ha nem megyünk el, minden marad a régiben, én szeretnék már egy kis változást – mondja az idős úr, aki Káptalantótiban született, de gyermekkora óta a városban él. Egy három gyermekes anyuka egyetért Károly bácsival, de a nevét nem árulja el. Azt mondja, a babakocsival nehéz a közlekedés a járdákon, fejleszteni kellene. A vele beszélgető férfi a presszó előtt a kávéját kevergetve helyesel.

Szombathelyi Károly Tóth B. Zsuzsa

- Biciklivel járok, de lassan tönkremegy a kerékpár, olyan rosszak az utak. Na meg a csapadékvíz elvezetést is meg kellene oldani itt a főutcán – mondja. Málik Záltán családjával szavazott, ahogy mondják, 52 éve így tesznek mindig.

- Tudatos szavazók vagyunk, változást remélünk. Badacsony az ország egyik legszebb helye, muszáj, hogy fejlődjön – mondja a férfi. Felesége helyesel, és hozzáteszi, hogy a vasárnapi ebéd főzését úgy szervezte, hogy beleférjen az időbe a délelőtti szavazás.

Csala László és felesége szombaton szüretelt, hogy vasárnap el tudjanak menni szavazni. Szerintük sok az öt polgármester jelölt a városban.

- Nem biztos, hogy szerencsés, ha ennyien vannak, mert egymás elöl veszik el a szavazatokat. Fontos a szavazás, mindenképpen itt kell lennünk. A férjem itt született és ide jöttem férjhez, szeretünk itt élni, jól érezzük magunkat,de változást várunk – mondja Csaláné.

Samu Markó Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Samu Markó borász, vendéglátásban dolgozik a választás napján is.

- Mégis el tudok menni szavazni, mert a feletteseink odafigyelnek arra, hogy a dolgozók ezt megoldhassák. Vagy munka előtt, vagy munkaidőben, de egymást váltva szavazunk. Idén először szólhatok bele ilyen módon a politikába, de azt hiszen a mai választás a legnagyobb súlyú, hiszen ennek eredményét érzem majd közvetlenül – mondja Markó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!