Bakonybél

2016.05.26. 13:15

Adományból alakítottak ki sószobát Bakonybélben

Bakonybél – Ugyanúgy játszanak a gyerekek a sószobában, mint máshol, viszont ez az egészségüknek is kifejezetten jót tehet.

Kutasi Zsófia

Jelentős adományt kapott a Bakonybéli Szent Gellért Napközi Otthonos Óvoda egy sószoba kialakításához. Az adományozó kilétét nem kívánta feltárni. Szilágyi Judit, az intézmény vezetője elmondta, egy használaton kívüli helyiséget rendeztek be a sószobának, a kialakításhoz nagy részben az adományozó, emellett az óvoda és az önkormányzat is hozzájárult.

A gyerekek legkedveltebb tevékenysége a „homokozás”, amikor valójában az őrölt sóban játszanak
Fotó: Kutasi Zsófia

8-10 gyerek fér el egyszerre a szobában, a legkedveltebb tevékenységük a „homokozás", amikor valójában az őrölt sóban játszanak. A felkavart sószemcsék a légutakba kerülve jótékony hatást fejtenek ki. Parajdi sótömbök párája mellett a kristálysó szennyeződésmentes, tiszta környezetet, klímát imitál. Mindez kedvezően hathat az egészségre, alkalmas lehet bőr- légúti megbetegedések kezelésére, de köhögés, szénanátha, alvási zavar, allergia esetén is javallt. Szilágyi Judit elmondta, az óvodások közül többen küzdenek légúti problémával, vannak asztmás gyermekek. A felső légúti megbetegedés az óvodás korban gyakori, az intézményvezető reményét fejezte ki, hogy kedvezően hat majd a sószobás foglalkozás a kicsikre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!