Bakonynána

2016.05.19. 18:10

Mesebeli szépség

Bakonynána - Négy évszak mottóval Pintér László fotográfus kiállítását nyitotta meg a kultúrházban Pócsik József, a Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola igazgatója.

Müller Anikó Hanga

Köszöntőjében Bierbaum Adrienn polgármester felhívta a figyelmet, milyen óriási érték rejlik a természetben, amelyre vigyáznunk kell. Vivaldi tavaszi zenéje és József Attila tavaszidéző verssorai után Pócsik József a fénykép-alkotásról szólt Korniss Péter fotóművész és Király László György fotográfus gondolatait idézve. Amiért érdemes egy fotót elkészíteni, az a dokumentálás, az esztétikum és a világnak szóló üzenet tükrözése.

Pintér László a megnyitón (Fotó: Müller Anikó Hanga)

A kiállító művész tízévesen kapta első fényképezőgépét szüleitől. Fényképész-oklevelet szerzett, dolgozott katonafotósként, újságoknál, majd egy várpalotai fotószövetkezet üzletvezetője lett. Az elmúlt tíz évben a fotózás mellett grafikai munkákkal, kiadványszerkesztéssel is foglalkozik, hat éve a várpalotai önkormányzat sajtófotósa és a helyi lap tudósítója. Kedveli a szocio- és riportfotózást, de magas szakmai színvonalon műveli a természetfotózást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!