Balatonakarattya

2015.07.26. 11:22

Borlovagok találkozója

Balatonakarattya - Az ország minden tájáról érkeztek borlovagrendek a Kelet-Balatoni Borlovagrend meghívására az ötödik Ízek, borok, hangulatok fesztiválra.

Marton Attila

A borlovagrendek tagjai a település hírnevét viszik, valamint megismerkedtek a tájegységre jellemző zászlósborokkal, mondta Győrfi Károly, a Kelet-Balatoni Borlovagrend elnök-nagymestere. A lovagrendek tagjainak a kulturális programok és a közös vacsora is kiváló alkalmat biztosított a közösségteremtésre. Az, hogy a programra huszonnégy borlovagrend tagjai érkeztek, kuriózumnak számít, hívta fel a figyelmet az elnök, aki elmondta, többek között Keszthelyről, Sümegről, Lillafüredről és Adonyból is jöttek borlovagok.

Igazi ritkaságnak számított, hogy a programra huszonnégy borlovagrend tagjai érkeztek
Fotó: Győrfiné Virág Irma

Hozzátette, a borlovagok a tavalyi évjáratról és a várható idei termésről is szakmai megbeszélést folytattak.

A lovagrendeket a házigazda borlovagrend vezetője és Réfi Imre, a település alpolgármestere köszöntötte, majd a Kisfaludy sétány érintésével vonultak fel a résztvevők és mutatkoztak be a borrendek. A rendezvényt a Budapest Ragtime Band koncertje és borkóstolás zárta.

 

Címkék#borlovag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!