Balatonalmádi

2011.10.05. 09:54

Igazi horgászközösséggé váltak

Balatonalmádi – A helyi sporthorgászok szervesen hozzátartoznak a város életéhez, amit bizonyít, hogy szervezett formában már hat évtizede jelen vannak Balatonalmádiban.

Tremmer Tamás

A Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület jogelődje a helyi kisiparosok szervezésében már az 1940-es évek végén megalakult. Ekkor parti horgászati lehetőség szinte alig volt, hatalmas és folyamatos nádas területek szegélyezték az almádi partszakaszt. Az első egyesületi csónakkikötő több mint 40 évvel ezelőtt Budataván létesült, amely 10–12 csónak befogadására volt alkalmas. Mivel nemcsak a budatavai városrész horgászainak volt igénye csónakos horgászatra, ezért az egyesület akkori vezetése egy Almádiban létrehozandó kikötő építésén fáradozott. Ez szerencsésen össze is jött, csakhogy a területet az 1980-as évek közepén el kellett hagynunk. Az egyesület ekkor kapta kezelésbe a káptalanfüredi szennyvízátemelő telep elvadult védterületét, ahol „csodát” műveltek.

Az egyesületi tagok önfeláldozó és fáradságos munkájának köszönhetôen kiváló horgászbázist alakítottak ki, a kikötôjük, az infrastruktúrájuk irigylésre méltó. Évente négy alkalommal szerveznek közösségi munkát, ezzel tartják rendben bázisukat. Az egyesület titkára, dr. Szenthe Zsolt elmondta: a Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület október 8-án ragadozóhal- fogó versenyt rendez. A versenybe minden ragadozó hal (a méretkorlátozásokat természetesen betartva) beleszámít, a garda is. Nevezni előzetesen Kalauz Miklósnál lehet telefonon vagy személyesen, illetve a verseny helyszínen. A versenyt 15 és 20 óra között tartják a horgásztanyájuk előtti vízterületen. Esônap október 9-e, azonos programmal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!