Balatonalmádi

2013.11.29. 15:50

Takarékos gazdálkodás Balatonalmádiban

Balatonalmádi - Bálint Sándor képviselőt, a humánbizottság elnökét választotta meg nagy többséggel alpolgármesternek a képviselőtestület csütörtöki ülésén.

Kovács Erika

Dr. Hoffmann Gyöngyi eddigi alpolgármester október 1-jétől jegyző lett, ezért képviselői posztjáról is lemondott. Képviselői helyére új tagnak Faust Gyula református lelkészt választotta meg a testület. Bálint Sándor új alpolgármester társadalmi megbízatású, nyugdíjas vegyészmérnök.

Bálint Sándor. Fotó: Kovács Erika

Az ülésen elhangzott: dr. Gáspár Fekete Judit november egytől jogászként ténykedik a hivatalban. Az önkormányzat 2013 háromnegyedévi költségvetéséről Regenyéné Király Andrea pénzügyi osztályvezető elmondta: bevételeik meghaladták kiadásaikat, és ezentúl is visszafogott, takarékos gazdálkodásra van szükség a biztonságos működés érdekében. Ezt üdvözölte Keszey János polgármester, ugyanakkor hozzátette: a fejlesztésekkel késnek, amiknek lendületet kell adni. Elfogadták a jövő évi költségvetési koncepciót, tervezett bevétel mintegy 1,743 milliárd forint, a kiadás 1,873 milliárd forint. A hiány: 130 millió forint.

Dr Kutics Károly, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke az idei turisztikai szezonról kiemelte: az idei strandbevétel rekordösszeget ért el. A jövő évi borfesztivál főszervezője a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár (PKKK) lesz, a rendezvény augusztus 1-20 között várja a vendégeket.

Beszámoló hangzott el a PKKK idei tevékenységről, és jóváhagyták a képviselők az intézmény jövő évi munkatervét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!