Balatonalmádi

2013.11.18. 20:09

Több határrendész

Balatonalmádi – Az év végéig hatszázzal nő a határrendészek száma, akiket folyamatosan képeznek ki és állítanak szolgálatba – mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatóján.

Halmos György

Az államtitkár hozzátette: a határrendészek főként a magyar–szerb határon teljesítenek majd szolgálatot, mert ott jelentősen megemelkedett az illegális bevándorlók száma; míg 2012-ben 2700-an, addig idén az első kilenc hónapban több mint 15 ezren lépték át illegálisan a határt. Az elmúlt időszakban 1543 új körzeti megbízotti egységet hoztak létre, ezeken 3373 rendőr teljesít szolgálatot.

A készenléti rendőrség 4200 fővel az ország minden megyéjében jelen van, kiemelten teljesít szolgálatot az északkeleti megyékben, ennek köszönhetően Magyarországon minden településén biztosított a rendőri jelenlét – sorolta Kontrát Károly. Az államtitkár szerint ma Magyarországon az emberek nagyobb biztonságban érezhetik magukat, mint az előző kormányzati ciklusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!