Balatonalmádi

2014.11.25. 17:40

Civilek és drogok

A megelőzés a legfontosabb feladat – hangzott el a Kelet-Balatoni térség Kábítószerügyi Egyeztető Fórumán a a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon, a minap.

Kovács Erika

A találkozón többek között kiemelték: a megelőzési előadások jelentőségét az iskolákban, amiket a rendőrség által indított drog prevenciós programmal összhangban célszerű megtartani. Az a legfontosabb, hogy az információ a megelőzésről és a drogok káros hatásairól minél több fiatalhoz eljussanak. A fórumon résztvevők hangoztatták azt is, hogy napjainkban nagy veszélyt rejtenek az úgynevezett „dizájner” drogok, amelyek sajnos már országszerte szedik áldozataikat a fiatal korosztály körében.

A fórumon utaltak arra is, hogy a drogfogyasztás megelőzése érdekében sokféle figyelemfelhívó eszközt alkalmaznak már és minél szélesebb körben terjesztik azokat. Ilyenek többek között a színes, figyelemfelhívó karkötők, és a megelőzésben résztvevők célja az, hogy hogy minél szélesebb körben juttassák el ezeket a fiatalokhoz. Szó esett továbbá az internet veszélyeiről is, a függőség mellett ilyen egyebek mellett az, hogy körültekintően kell eljárni adott személy adatainak közlésekor, amihez a világhálón tulajdonképpen bárki könnyedén hozzáférhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!