Balatonalmádi

2016.04.12. 17:10

Az elesetteken is segítenek a polgárőrök

Balatonalmádi - Együttműködési megállapodásokat kötött a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület több helyi oktatási intézménnyel, a rendőrséggel és a Magyar Vöröskereszttel.

Marton Attila

Az egyesület tíz éve segíti a vörösberényi iskolát azzal, hogy reggelente hét és nyolc óra között vigyázzák a gyerekek átkelését az úton. A napokban megkötött megállapodás lehetővé teszi, hogy az intézmény és az egyesület közösen vegyen részt pályázatokon. A gimnáziummal kötött egyezség biztosítja a diákoknak, hogy az egyesületnél teljesítsék az ötvenórás önkéntes szolgálatot. A rendőrség, a polgárőrség és a Magyar Vöröskereszt között létrejött együttműködés karitatív jellegű, célja, hogy a Balatonalmádiban rendkívüli helyzetbe került, hajléktalanná vált embereket mielőbb biztonságba helyezzék.

A megállapodásokat Balogh Csaba, az egyesület elnöke, és az intézmények vezetői, Dudásné Pirik Mariann, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium igazgatója, Baráth Gábor, a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei igazgatója, Szabó János, a városi rendőrkapitányság vezetője és Zanathy János, a Vörösberényi Általános Iskola igazgatója szentesítette aláírásával.

Baráth Gábor, a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei vezetője, Balogh Csaba, a Balatonalmá-di Polgárőr Egyesület elnöke és Szabó János, a városi rendőrkapitányság vezetője is ellátta kéz-jegyével a megállapodást. A szervezetek együttműködve segítenek a hajléktalanná vált embereken
Fotó: Marton Attila

Balogh Csaba értékelte az egyesület tavalyi munkáját. Elmondta, 2152 órát teljesítettek összesen, vagyis átlagosan naponta négy órát töltöttek el a közterületeken.

A rendezvényen elismeréseket is átadtak. Az Országos Polgárőr Egyesület polgárőr-érdemkereszt arany fokozata kitüntetést a szervezet elnöke, Túros András nevében Balogh Csaba adta át Hilbert Eleknek, Horváth Ferencné, Gábor István és Horváth Sándor elnöki dicséretben részesült. Elismerést vehetett át Fazekas Ferenc, tízéves szolgálatáért Nagy Róbert emléklapot kapott. A helyi egyesület elnökségének javaslatára Szent László-plakettel tüntették ki Mrena József és Zsidó Tibor rendőr főtörzs-zászlóst.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!