Balatonalmádi

2016.07.23. 06:05

Hazai portékák - Mesterek remekei és finomságok

Balatonalmádi - Hagyományos magyar ételek és italok, kézművesek remekei is megtalálhatók a pénteken nyílt Hungarikum fesztiválon.

Marton Attila

A hazai hatvan hungarikumból tizenhat megtalálható a fesztiválon, mondta megnyitójában Gyenes Ákos, a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület vezetője, főszervező. A Wesselényi strand főbejárata előtti téren felállított pavilonokban és sátrakban olyan hungarikumok kaphatóak, mint a törkölypálinka, a szikvíz, a birkapörkölt vagy a halászlé.

Gyenes Ákos, a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület elnöke nyitotta meg Almádiban a fesztivált
Fotó: Stiger Ádám

A nyitónapon, ahogyan a tizenkét napos fesztivál valamennyi napján, délután gyerek- és családi programok várták az érdeklődőket, majd Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara zenélt, repertoárjukon klasszikus művek, polkák és kortárs magyar zeneszerző alkotása is szerepelt. Emellett rendhagyó filmvetítést is láthattak a nézők, a Balaton Method című alkotásban a hazai zenei élet tizenhét zenekara volt látható. Esténként fellépők szórakoztatják a közönséget, operett-, magyar nóta-, blues- és rockelőadó egyaránt található a balatonalmádi programok között, de a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei is színpadra lépnek.

A téren közel nyolcvan kitelepülő, köztük környékbeli borászatok, pálinkaház, sajtműhelyek és számos kézműves árulja portékáját. A mesterek között fellelhető helyi és környékbeli, és akad több évről évre visszatérő árus is. A gasztronómiai kínálatban rétes, pogácsa, perec és kürtőskalács is található, valamint többféle kolbász közül választhatunk. A bőséges italkínálatot megyei kézműves sör és számos pincészet nedűi színesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!