Bulivan

2013.05.27. 16:02

Mosolygós völgy az idei

Alakul a Művészetek völgye programja: július 26. és augusztus 4. között a fő fesztiválfaluban, Kapolcson, de Vigántpetenden, Monostorapátiban és Taliándörögdön is szerveznek eseményeket.

Balla Emőke

Mosolygós völgy lesz az idei, ahová várjuk a családokat, gyerekeket, fiatalokat, fiatal nyugdíjasokat, hangsúlyozta Márta István, a Művészetek völgye fesztiváligazgatója. A fő fesztiválfalu Kapolcs lesz, a programok jelentős részét itt tartják, de kiegészítő rendezvényekkel csatlakozik három völgyfalu: Vigántpetend, Monostorapáti és Taliándörögd.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Művészetek völgyében alkotótársaival együtt jelen lesz a Művészetek hölgye, Palya Bea és Földes László Hobo, a Kaláka versudvar házigazdája Lackfi János költő, a Blue SPot Cafe vendégei többek között a Pribojszki Mátyás Band, Gál Csaba Boogie, Ferenczi György és a Kistehén zenekar.

A bevált dzsessz-programoknak ismét külön udvaruk lesz, sok irodalommal és slam poetry-vel, nem maradhatnak ki a programból a komoly- és régizene, a kortársmuzsika és a templomi koncertek sem.

Ismét jelen lesz a Muharay Színpad népművészeti programsorozata, a tavalyi sikeres fesztivál a fesztiválban, a Színek a roma kultúrából. Márta István elmondta: a fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap támogatását várja, valószínűleg sikeres a benyújtott pályázat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!