Bulivan

2013.05.01. 17:00

VEN, van, volt, lesz

Dübörög a XXV. Veszprémi Egyetemi Napok. Szemezgessen a programkínálatból!

A kisgyermekkor rabjai

A gyermekkort szeretné megidézni a GyerekVENőrzők néven futó csapat, akik a veszprémi Nárcisz ovi apróságaival egy kisvonaton érkeztek az Óváros téren celebrált bevonulásra. „Ki ne emlékezne vissza szívesen a gyermekkorára? Mindenkinek volt egy pici jelecskéje, ahova mindig letehette, s később megtalálta eszközeit.

Plüssökkel egész kis kitalált meséket játszva töltöttük a napot vagy éppen kockavárat építettünk. Délutáni alvásaink előtt még nagyokat futkostunk, rollereztünk az udvaron. Talán nem is nagyon emlékszünk erre az időre, csak a családi képek és videók elevenítenek fel egy-egy aranyosabb momentumot. Csapatunk ebbe a világba kalauzol vissza mindenkit” – mondta el bemutatkozásában a csapat. Diákrektrorjelöltjük, Szegi Balázs, azaz Balázska (képünkön) győzelme esetén gigantikus óvodává változtatná az egyetemet.

 

Mitikus hősök is ellátogattak a Veszprémi Egyetemi Napokra

Diáktársai egy trójai faló gyomrában csempészték be kedden az Óváros térre a HELLÁsz csapat jelöltjét. A Herkulest megszemélyesítő Górász Péter (balra) és csapata a görög mitológia hőseit kelti életre a VEN ideje alatt. Kortesbeszédében mindenkit arra biztatott, hogy térjen be tavernájukba, s bátran kóstolja végig a görög ízvilág remekeit. Amennyiben nyerünk, tette hozzá, minden ránk szavazó egyetemista kívánhat egyet.

 

Huti vezér nyomában

A honfoglaló magyarokat személyesítik meg a VENfoglalás csapat tagjai. Élükön a bölcs Huti vezér, azaz Hutvágner Dániel áll, aki két segítőjével navigálja a törzset. Kond (Katsányi Gábor), a nagymenő vezér, kinek ütéseitől mindenki fél, Töhötöm (Deli Dávid) pedig állításuk szerint a csajozás fővezére. Ha győznek, terveik szerint egybenyitják az egyetem A és a B épületét, ahol egy hatalmas, lehetőség szerint kumiszt készítő italgyárat alakítanak ki. A stadionban található munkacsarnokban pedig a sport mellett nagyobb teret adnának a bulizásnak és a csajozásnak/pasizásnak is.

Szerencsés koboldok

Az idei VEN-re egy egész csapat kobold érkezett, hogy megmutassák, milyen az igazi LuckVENRoll. – Életformánk sajátos, mindazonáltal a modern nyugati társadalom egy speciális rétegéhez, az egyetemistákéhoz hasonul. Egy magára valamit is adó kobold általában hajnali délben kel, első útja egy közeli ivóba vezet. A legenda szerint, ha valahol nagy a szomorúság, túl sok a gond, s az emberek szája többé nem áll mosolygásra, ott megjelenik egy kobold, s vele oly tivornya veszi kezdetét, melynek még az Olümposz istenei is csodájára járnak. Az italok mellett szerencsét is hoznak magukkal, melyet karitatív módon osztanak szét a zh-kban megfáradt diáksereglet között. A huncutság és a mérhetetlen életszeretet, mely minden mozdulatukból árad, még egy vizsgaidőszakot is képes fesztivállá varázsolni – mondta el a csapat diákrektorjelöltje, Molnár Ádám, azaz Vadpocok (fent), aki az Óváros téren lévő bank erkélyéről kötélen ereszkedett le az egyetemisták közé.

 

Stílusmixelő brigád

Veszprém egyik büszkeségének és jelentős rockzenei exportcikkének is bátran titulálhatjuk a közel 20 esztendeje alakult Hollywoodoo zenekart, akik emlékezetes koncertet adtak a VEN-en. Trócsányi Gergő (balra) és bandája bátran keverte saját szerzeményeivel a különböző stílusú klasszikus dalokat.

 

Bajor ifjak sörrel és kolbásszal

Bajor ifjak bőrébe bújtak az idei VEN-en a HóVENtróger csapat tagjai. A diákrektori címre Ács Józsefet, becsületes germán nevén Josef von Sigfridet jelölik, akinek egy rendes német falkavezérhez méltóan a célja, hogy minél több sör, kolbász, perec és persze hózentróger meg bajusz legyen a jubiláló egyetemi napokon. Az Óváros térre stílusosan egy négykerekű bajor remekmű tetején ülve érkezett, majd csapata látványos táncát követően egyszerű, de nagyszerű ígéretet tett. – Ha mi győzünk a diákrektor-választáson, minden kerítés kolbászból lesz, s az egyetemen az összes csapból jófajta bajor sör folyik majd – jelentette ki a hallgatók üdvrivalgása mellett Josef von Sigfrid, akit két hû társa, Brünhilda für Zweihundert és Norbert Spritzplafone is támogat a nagy terv megvalósításában. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit kortesprogramjaikra, ahol a sörből is lehet kolbász, s szívesen mulatnak bárkivel, aki becsülettel meghúzza hózentrógerüket, s koccint velük egy korsó aranyló seritallal.

 

 

Összefogtak a zenészek

Rendhagyó koncertnek lehettek tanúi kedden este a VEN látogatói. A nagyszínpadon ugyanis eljátszott néhány dalt a nagyérdeműnek a helyi zenészekből/előadókból verbuválódott Veszprém Allstars Delight, azaz a VAD-projekt. A debütálás jól sikerült, képünkön épp a Rubber Puppet zenekar énekes/gitárosa, Reider László játssza a Kossuth utcán című slágert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!