Balatonfüred

2012.10.27. 17:26

Kiváló focisták nőhetnek fel a pályán

Balatonfüred - Hári Lenke alpolgármester Dunai Antallal, a Magyar Labdarugó Szövetség (MLSZ) utazó nagykövetével és Csik Ferenccel, az MLSZ Veszprém Megyei igazgatójával avatta fel szombaton az új, kisméretű műfüves futballpályákat.

Győrffy Árpád

A Szent Benedek szakképzőiskolában és a református egyház fenntartásába került Bem iskolában a látvány-csapatsportok támogatásáról szóló jogszabályok alapján építették fel a két pályát az MLSZ és a füredi önkormányzat együttműködésével, hogy ezzel segítsék a labdarúgás utánpótlás nevelését is. A két pálya megépítése összesen 56 millió forintba került, amiből 17 millió forintot az önkormányzat vállalt magára. Ugyancsak az önkormányzatra hárul a pályák szabályszerű működtetésének, karbantartásának és üzemeltetésének terhe is. A pályák használata, hasznosítása az MLSZ-szel közösen, egyeztetve történik.


A megnyitón Hári Lenke köszönetet mondott azoknak a szervezeteknek, személyeknek, akik közreműködtek a fejlesztés megvalósításában.
Dunai Antal olimpiai bajnok labdarugó, az Újpesti Dózsa legendás csatára, háromszoros gólkirály és ezüstcipős játékos avatóbeszédében felidézte gyermekkori meccseit a grundon. Abban bízik, hogy a most átadott pályák kiváló feltételeikkel segítenek abban, hogy néhány éven belül olyan kiváló játékosok nőjenek fel, akikkel a magyar vallogatott kijut majd világversenyekre. Persze az igazán fontos, hogy mindenkinek mozogni kell.

A Szent Benedek Szakképzőben lévő pályát a Balatoni Kölyök Labdarugó Club (BKLC) játékosai avatták fel. A cseles kezdőrúgást Dunai Antal végezte el.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!