Balatonfüred

2013.01.23. 19:08

Milliárdos fejlesztések

A múlt év decemberében hatvankétmilliárd forint turisztikai fejlesztési támogatás odaítéléséről döntöttek uniós és hazai keretek felhasználásával Balatonfüreden.

Győrffy Árpád

A mintegy 90 milliárd forint összegű fejlesztést generáló támogatások hírét Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár jelentette be szerdán több érintett polgármester jelenlétében.

 

Tósoki Imre, Bóka István, Kontrát Károly, valamint  Szedlák Attila a balatonfüredi sajtótájékoztatón (Fotó: Győrffy Árpád)

Mint elhangzott, a  turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztésére 29 milliárd; egészségügyi turizmus fejlesztésére 16 milliárd, üzleti célú szálláshelyek fejlesztésére 16,5 milliárd forint támogatást osztottak szét a 180 nyertes projekt között.  Az északkelet-balatoni térség a turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztésére összesen másfél milliárd forint támogatást nyert el, amiből Balatonfüred négy pályázattal 832 millió forint támogatáshoz jut.

Ahogy arról korábban írtunk, és Bóka István polgármester elmondta, a pénzt a strandok és a vitorlás kikötő fejlesztésére, sétányok, ökoturisztikai látogatóközpont, vitorlástörténeti kiállítás kialakítására költik. Tósoki Imre tihanyi polgármester annak a 350 milliós támogatásnak a felhasználásáról szólt, amiből kerékpárutat építenek és a móló környékét hozzák rendbe. Szedlák Attila litéri polgármester a község gesztorságával a Balatonfűzfő és Szentkirályszabadja részvételével megépülő 13,7 kilométeres kerékpárút és a kapcsolódó létesítmények megépítéséről beszélt, amihez közel 300 millió forint támogatást kaptak. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!