Balatonfüred

2013.03.05. 17:44

Elhunyt Filipovits István

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Filipovits István, a Radnóti Miklós Általános Iskola volt igazgatója. A köztiszteletben álló férfit kedden napközben a város határában, a csónakja mellett a vízben fekve találta meg egy arra sétáló. A helyszínre érkező mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni.

Tóth B. Zsuzsa

Az intézmény jelenlegi igazgatója, Steierlein István elmondta lapunknak, hogy elődje több, mint húsz éven át vezette az iskolát, korábban igazgatóhelyettes, testnevelő tanár volt. Öt éve ment nyugdíjba, még hetven éves sincs. Sokáig a megyei diáksport szövetség elnökségében dolgozott, sportemberként labdarúgó edző is volt. Egy kispályás baráti közösség tagja volt negyven éve.

Az elhunyt egyik barátja úgy emlékezett Filipovits Istvánra, mint a város sportéletének közismert és köztiszteletben álló személyiségére. Megerősítette, hogy sportember volt, horgászott, vadászott. Kisebb problémáktól eltekintve egészséges ember volt.

A város honlapján az áll, hogy Balatonfüreden született Filipovits István, régi füredi családból származott. A Pécsi Tanárképző Főiskolán történelem-testnevelés szakon diplomázott, később labdarúgó edzői diplomát is szerzett. 1986-tól 2008-as nyugdíjba vonulásáig a Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatója volt. Füreden sokan tisztelték és szerették, munkáját elismerték.1995-ben Veszprém Megye Diáksportjáért, 2000-ben Balatonfüred Diáksportjáért, 2001-ben Balatonfüred Sportjáért kitüntetést kapott. 2008-ban a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése kiemelkedő munkásságáért a Sportért-díjat adományozta számára. 2001-től a Hubertus Kereszt arany fokozatának viselésére is jogosult lett, a Kinizsi Vadásztársaság elnöke volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!