Balatonfüred

2013.05.02. 18:05

Egybeolvasztják a balatonfüredi kulturális intézményeket

A három ellenzéki képviselő tartózkodása mellett a képviselő-testület többsége támogatta a város kulturális szervezeteinek integrációját a csütörtöki rendkívüli ülésen.

Győrffy Árpád

A határozat szerint június 30-val megszűnik a jelenleg önálló költségvetési intézményként működő Városi Művelődési Központ, feladatait a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. veszi át, ami jelenleg a Vaszary-villát, a Városi Múzeumot és a Jókai Emlékházat működteti. Ugyancsak megszűnik önálló szervezetként a Kisfaludy Kulturális Nonprofit Kft. - közkeletű nevén Kisfaludy Színház -, ennek a tevékenységét a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft.-be olvadva viszik tovább.

A vállalkozást az átalakulás után ügyvezetőként Lakatosné Kositzky Anett és a polgármesteri hivatalban osztályvezetői állását megtartó Cserép László vezetik öt éves megbízással.

A szavazásnál tartózkodó Takács Miklós (MSZP), Ujhelyiné Károlyi Krisztina (Jobbik) és dr. Szalai Gábor (MSZP) szerint több időt kellett volna fordítani az előkészítésre.

Az ellenzéki képviselők szerint a jobb koordinációt az összevonás nélkül is megoldhatnák. Nem egyértelmű előttük, hogyan oszlik meg a feladat és felelősség az ügyvezetők között, nem összeférhetetlen-e, hogy az osztályvezetőnek saját magát kell szakmailag ellenőrizni, úgy vélték, hogy az átalakulási dokumentumok aláírása előtt a testületnek látni kellene az új szervezet alapító okiratát és szervezeti és működési szabályzatát.

Dr. Bóka István polgármester (Fidesz) elmondta, hogy az átalakítást a Kisfaludy Kulturális Nonprofit Kft. tarthatatlan létszámhelyzete, valamint a két másik szervezet vezetőjének tervezett távozása tette sürgetővé. A két új ügyvezető önállóan fogja jegyezni a céget, és egyformán felelnek érte. A kért dokumentumokat az átalakulás véglegesítése előtt beterjesztik a testület elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!