Balatonfüred

2014.02.07. 19:15

Megáldott szalagok

Balatonfüred - Öt osztály 98 nyolc diákja kezdte meg a búcsúzkodást az iskolától és a társaktól a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola hagyommányos szalagavatóján pénteken a szabadidő központban.

Győrffy Árpád

Érettetségit adó szakközépiskolai osztályban hetvenketten végeznek, két osztályban mezőgazdasági egyben pedig rendészeti szakkal bővítették az általános tananyagot. Az egyik szakmát tanuló osztályban hegesztők szereznek szakmunkásbizonyítványt, a másik diákjai a korábban megszerzett érettségivel parképítő-fenntartó technikusok lesznek.


Szigethi Csaba igazgató az iskola borával koccint az immár felnőtteknek tekintett 13. e osztályosokkal (Fotó: Penovác Károly)

A diákokat búcsúztató Szigethi Csaba igazgató arról szólt többek között, hogy az ilyen hagyományos események késztetést adnak arra, hogy visszanézzünk az eddigi útra és erőt gyűjtsünk a folytatásra, a felnőtt életre.

A diákok szalagjait az idén is Hardi Titusz bencés szerzetes, az anyaintézmény, a pannonhalmi gimnázium főigazgatója áldotta meg. Természetesen volt műsor, tánc és a diákok is bemutatták magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!